Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη - OlaDeka

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού και έτσι, αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε μετά την απολογία του ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη σε καταδίωξη στα Διαβατά.

Όπως έγινε γνωστό, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού και έτσι, αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί απόφαση εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα είναι ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 34χρονος έφτασε το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός απολογήθηκε μέσω υπομνήματος και έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου 45 λεπτά.

Μεταξύ άλλων αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ανήλικο στην καταδίωξη και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του. Οι ισχυρισμοί του, προκάλεσαν τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε μία λιτή δήλωση ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά τόνισε πως υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το αποτέλεσμα της ανακρίσεως σχετικά με το αν θα προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος. Δικονομικά τη διαφωνία την επιλύει το δικαστικό  Συμβούλιο σε κάποιες μέρες. διαρκούσης της ανακρίσεως δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο πλην του ότι θα εισφέρουμε οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχουμε προκειμένου να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας.

Διαμαρτυρία Ρομά έξω από τα δικαστήρια

Από το πρωί έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 16χρονου παιδιού που χαροπαλεύει ζητώντας δικαιοσύνη.

Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και κρατώντας φωτογραφίες του Κώστα Φραγκούλη φώναζαν συνθήματα πως «για 20 ευρώ σκότωσαν τον μικρό».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, «εμείς σήμερα ζητάμε δικαιοσύνη γιατί ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια, ένα 16χρονο παιδάκι χαροπαλεύει αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή. Αυτό πρέπει να δούμε πάνω από όλα.

Κάνουμε έκκληση και μετά την απόφαση όποια κι αν είναι αυτή, να υπάρξει ψυχραιμία. Στους γονείς, στους συγγενείς και στους φίλους αλλά σε όσους έρθουν στα δικαστήρια από άλλες περιοχές, να είναι ήρεμη η κατάσταση. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί είμαστε Έλληνες πολίτες και πρέπει να σεβαστούμε τα δικαστήρια», τόνισε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria