Ποιοι συνελήφθησαν μαζί με την Καϊλή - OlaDeka

Ποιοι συνελήφθησαν μαζί με την Καϊλή

«Θέλω 100.000 για διακοπές»:Οι βελγικές Αρχές άνοιξαν τα τηλέφωνα της «παρέας του Κατάρ»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για ανάμειξη της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του Βέλγου ανακριτή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, καθώς και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: μια υπόθεση με καταιγιστικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Νωρίτερα η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντζέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra. Σε ρεπορτάζ της η Ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αντόνιο Παντζέρι κινήθηκε με «ευφυείς και συχνά λανθασμένες μεθόδους για να πετύχει τους στόχους του». Αυτά γράφουν για αυτόν οι ανακριτές των Βρυξελλών, αναφερόμενοι στην έκφραση «trallazzi» που χρησιμοποιούσε ενώ μιλούσε στο τηλέφωνό η σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή για τα ταξίδια και τις υποθέσεις του.

Στην έρευνα των Βρυξελλών για εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μεταξύ δώρων και εορτών 100 χιλιάδων ευρώ που προέκυψαν στις συνομιλίες που σημειώθηκαν και αναφέρονται στις κατηγορίες, εμπλέκονταν και η σύζυγός του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια Παντζέρι, οι οποίες οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές.

Σήμερα το απόγευμα ( 10/ 12), εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαστή Άννα Μαρία Ντελα Λιμπέρα, του Εφετείου της Μπρέσια, για ανάκριση για την επικύρωση της σύλληψης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, γνώριζαν για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε ο 67χρονος πρώην ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην συνδικαλιστής από το Κατάρ και το Μαρόκο ως αντάλλαγμα για πολιτική πίεση.

Η επιδρομή στο σπίτι του Καλούσκο

Οι δύο γυναίκες έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν την έρευνα των Βρυξελλών για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τον δεσμό εγκληματικής οργάνωσης που οδήγησε στη σύλληψη του ίδιου του Παντζέρι και άλλων ατόμων. Οι καραμπινιέροι τις συνόδευσαν στη φυλακή στο Μπέργκαμο νωρίς το απόγευμα της 9ης Δεκεμβρίου, η Κολεόνι εντοπίστηκε στο σπίτι της στο Καλούσκο Ντ Άντα (Μπέργκαμο) και η κόρη της, που ζει στην περιοχή του Μιλάνου και είναι δικηγόρος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα.

Οι υποκλοπές

Ο πρώην ευρωβουλευτής του Pd, ο οποίος μετακόμισε στο «Άρθρο Ένα» (το οποίο τον έπαυσε μετά τη σύλληψή του), φέρεται να έχει παρέμβει πολιτικά, «επί πληρωμής», σε κάποιους που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς όφελος όχι μόνο του Κατάρ αλλά και του Μαρόκου.

Επισήμως, οι βελγικές αρχές δεν έχουν καν επιβεβαιώσει ότι οι πιέσεις αφορούσαν το Κατάρ: η δικαστής περιορίστηκε να μιλάει για μια «χώρα του Κόλπου». Το έγγραφο διευκρινίζει ότι το «τεκμήριο αθωότητας» εξακολουθεί να ισχύει. Η κόρη και η σύζυγος του Παντζέρι σύμφωνα με τους ανακριτές είχαν «πλήρης επίγνωση» των δραστηριοτήτων τους και φέρεται «ακόμη» να συμμετείχαν στη «μεταφορά δώρων», που προσέφερε ο Μαροκινός πρέσβης στην Πολωνία. Υπάρχει μάλιστα και «στην απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών υποκλοπών» στην οποία η Κολεόνι «σχολίαζε την παράδοση των δώρων», των οποίων θα ήταν η παραλήπτρια.

Οι διακοπές των VIP και ο «έλεγχος» των λογαριασμών της συζύγου

Στα έγγραφα της έρευνας γίνεται αναφορά και σε διακοπές αξίας 100.000 ευρώ. Αναφερόμενη σε ένα ταξίδι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η Κολεόνι λέει στον σύζυγό της «ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψει 100.000 ευρώ για διακοπές «όπως πέρσι» και ότι νόμιζε ότι η τρέχουσα πρόταση, 9.000 ευρώ το άτομο μόνο για τη διαμονή, ήταν πολύ ακριβή». Οι σύζυγοι θα χρησιμοποιούσαν την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου, με το παρατσούκλι «Giant».

Και η σύζυγος παραπονέθηκε για την πίστωση του λογαριασμού της για 35.000 ευρώ. Επιπλέον, η γυναίκα φέρεται να ζήτησε από τον σύζυγό της να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ερευνητές αναφέρονται στον γαλλικό όρο «combines» , που χρησιμοποίησε ο Κολεόνι για να μιλήσει για τα ταξίδια και τις επιχειρήσεις του Παντζέρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει μια νέα εμπορική δραστηριότητα.

La Repubblica: To ιταλικό αριστερό κόμμα «Άρθρο Ένα» παύει τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, το ιταλικό αριστερό κόμμα «Άρθρο Ένα» έπαψε προσωρινά από τα μέλη του, τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Η ιταλική πολιτική αυτή δύναμη εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη και την προσδοκία να μπορέσει ο Παντσέρι «να αποδείξει ότι δεν σχετίζεται με την όλη υπόθεση διαφθοράς που ξέσπασε στις Βρυξέλλες».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε πρακτικά της έρευνας των Βέλγων εισαγγελέων, βάσει των οποίων «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες ότι παρενέβη πολιτικά, με πρόσωπα που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι χρηματικού αντίτιμου».

Σύμφωνα με τα πρακτικά τις έρευνας στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα της Ρώμης, «η έρευνα αφορά τα αδικήματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής δράσης» αν και «ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας», όπως επισημαίνει.

Ποιοι συνελήφθησαν μαζί με την Καϊλή

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, ανακοίνωσε χθες ότι έχουν πραγματοποιηθεί περίπου δεκαπέντε έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, με στόχο αξιωματούχους που είναι ύποπτοι για διαφθορά προς όφελος του Κατάρ.

Αρκετά άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση και μεταξύ αυτών είναι και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών και πρόεδρος της ΜΚΟ Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της κ. Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιζεντίνι. Οι αρχές ερευνούν επίσης δύο ευρωβουλευτές από την ευρωομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, των Βέλγων Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρένα.

Για τους Ιταλούς που εμπλέκονται έχουν ενημερωθεί επίσημα οι ιταλικές αρχές, ενώ ο δικαστής θα αποφασίσει εντός 48 ωρών εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα, συνελήφθησαν επίσης η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι, στο Μπέργκαμο που ζει ο πρώην ευρωβουλευτής και η οικογένειά του. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επίσης με τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

italos

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Πρόκειται για μια έρευνα που έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιούλιο από το Κεντρικό Γραφείο Διαφθοράς της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ενώ επικεφαλής της έρευνας είναι ο ανακριτής Μισέλ Κλες, ειδικός σε οικονομικά θέματα, τη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο οποίος έχει διεξαγάγει ηχηρές έρευνες στον κόσμο των τραπεζών, της πολιτικής και του ποδοσφαίρου.

Η κορυφή του παγόβουνου

Όπως αναφέρει η Le Monde, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία δημοσίευσε δελτίο τύπου την Παρασκευή το μεσημέρι μετά από αποκαλύψεις από το φλαμανδικό περιοδικό Knack και την καθημερινή εφημερίδα Le Soir, οι έρευνες αφορούν «υποτιθέμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος». Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι «μια χώρα του Κόλπου επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και στρατηγική σημασία στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Αρκετά στοιχεία, δηλαδή, για να προκαλέσουν έκπληξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου». Ωστόσο, η επίσημη αντίδραση ήταν λακωνική: «Η Ευρωβουλή δεν σχολιάζει νομικές διαδικασίες. Όπως πάντα, συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές και το ίδιο ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Σε τι στόχευε το Κατάρ προσεγγίζοντας το ευρωπαϊκό περιβάλλον; Αναμφίβολα στην υπεράσπιση της εικόνας του και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνθηκών των μεταναστών εργαζομένων στη χώρα.

«Υποψιαζόμασταν ότι υπήρχε πολλή δουλειά λόμπι από το Κατάρ»

Ο στόχος επετεύχθη; Την Παρασκευή, διάφορες κοινοβουλευτικές πηγές θυμήθηκαν την ψηφοφορία, στην Ολομέλια της Ευρωβουλής της 24ης Νοεμβρίου, ενός ψηφίσματος που είχε συζητηθεί εκτενώς. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να ψηφίσουν ένα κείμενο που αφορούσε το Κατάρ με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Αρχικά, οι S&D καταψήφισαν την ίδια την αρχή ενός ψηφίσματος για το Κατάρ», θυμάται ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και προσθέτει ότι «ήθελαν απλώς μια απλή συζήτηση, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες, εκτός από την ακροδεξιά. Στη συνέχεια ζητήσαμε μια πραγματική εσωτερική συζήτηση για το θέμα. Και τα αίματα άναψαν».

Όταν τελικά εγκρίθηκε το σχέδιο ψηφίσματος, «οι ευρωβουλευτές του S&D προσπάθησαν να αμβλύνουν σε μεγάλο βαθμό το κείμενο καταψηφίζοντας τις πιο σκληρές τροπολογίες», λέει ένας παρατηρητής της διαδικασίας ψήφισης και αναφέρει ότι «καταψήφισαν τροπολογίες που καταδικάζουν έντονα το καθεστώς». Η πλειοψηφία της ομάδας, για παράδειγμα, καταψήφισε μια τροπολογία που είχε σκοπό να διευκρινίσει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «καταδικάζει την αποτυχία του Κατάρ να σεβαστεί την πρωταρχική του ευθύνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων στην επικράτειά του κατά την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 της FIFA και να διερευνήσει τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργατών, που συχνά αποδίδονται αυθαίρετα σε «φυσικά αίτια».

Σε περίπου έξι πρόσθετες τροπολογίες που στόχευαν στην πιο ηχηρή καταδίκη του καθεστώτος της Ντόχα, οι S&D καταψήφισαν συντριπτικά, όπως οι περισσότερες δεξιές και ακροδεξιές ομάδες. «Αυτή η στάση έχει εκπλήξει πολλούς», λένε πηγές από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες του Renew. «Υποψιαζόμασταν ότι υπήρχε πολλή δουλειά λόμπι πίσω από το Κατάρ», είπε ένας κοινοβουλευτικός βοηθός. «Από εκεί έπρεπε να φανταστούμε μια πιθανή διαφθορά…»

«Απογοήτευση» και «μηδενική ανοχή»

Την Παρασκευή, η ομάδα S&D αντέδρασε στα γεγονότα και δήλωσε την «απογοήτευση» της και τη «μηδενική ανοχή» της απέναντι στη διαφθορά. «Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρχές. Με αυτό το πνεύμα, δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τις τρέχουσες νομικές διαδικασίες. Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, ζητούμε την αναστολή των εργασιών για όλους τους φακέλους και τις ψηφοφορίες στην Ολομέλεια που αφορούν τα κράτη του Κόλπου, ιδίως την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και τις προγραμματισμένες επισκέψεις, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν πληροφορίες και σχετικές διευκρινίσεις», ανέφερε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Η Εύα Καϊλή, μέλος των S&D, είχε προκαλέσει παγκόσμια έκπληξη όταν δήλωσε πρόσφατα στο βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι απτή απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τη μεταμόρφωση μιας χώρας», ενώ χαρακτήριζε το Κατάρ «πρωτοπόρο» στον τομέα των εργασιακών.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είναι κοινοβουλευτικός βοηθός του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Καζολίνο, επίσης από την ομάδα των S&D. Προηγουμένως ήταν βοηθός του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή από το 2004 έως το 2019. Οι δύο άνδρες ίδρυσαν την ένωση Fight Impunity το 2019, η οποία προωθεί τον αγώνα της διεθνούς δικαιοσύνης και κατά της ατιμωρησίας.

Κατάρ, «μια αναφορά όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Εξαιρετικά γνωστός, με επιρροή, που ασχολείται ιδιαίτερα με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Έτσι περιγράφει τον Παντσέρι ένας από τους πρώην συναδέλφους του. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος παρέμεινε από το 2004 έως το 2019 στην Ευρωβουλή, ήταν ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αραβικές χώρες.

Ο ίδιος τον Απρίλιο του 2019, είπε στη Ντόχα, σε μια διάσκεψη για την ατιμωρησία, ότι το Κατάρ θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί «σημείο αναφοράς για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το 2017, μια έρευνα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης της Ένωσης οδήγησε στην υποχρέωση του Ιταλού εκλεγμένου αντιπροσώπου να επιστρέψει περίπου 83.000 ευρώ που συνδέονται με πληρωμές αδικαιολόγητων δαπανών και επιδομάτων σε ιταλική ένωση που τον βοηθούσε κατά την πρώτη του θητεία.

Πολλά ερωτήματα προέκυψαν και στους ευρωπαϊκούς συνδικαλιστικούς κύκλους μετά την επιβεβαίωση ότι στο στόχαστρο της βελγικής δικαιοσύνης βρέθηκε και ο Ιταλός Λούκα Βιζεντίνι. Τον Νοέμβριο εξελέγη γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, μιας οργάνωσης που συγκεντρώνει 332 συνδικάτα σε 163 χώρες και διεκδικεί 200 εκατομμύρια μέλη.

Η δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ που είχε προκαλέσει εντύπωση

«Πρωτοπόρο» στα εργασιακά δικαιώματα είχε χαρακτηρίσει η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή το Κατάρ που φιλοξενεί το μουντιάλ 2022 υιοθετώντας αναφορά του ILO (International Labour Organization). Ήταν μια δήλωση που σχολιάστηκε και είχε προκαλέσει εντύπωση.

Και αυτό γιατί οι συνθήκες εργασίας για τα γήπεδα του Κατάρ έγιναν πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο λόγω της σωρείας παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Η άλλη οπτική, αυτή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή ήθελε το Κατάρ να είναι «όαση» για τους εργάτες αφού όπως ανέφερε «O ILO είπε το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα».

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο η κ. Καϊλή επαίνεσε την αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, μία σύγχρονη μορφή δουλείας και κατηγόρησε σε όσους ασκούν κριτική στο Κατάρ για… μπούλινγκ.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» είπε αρχικά.

«Κάνουμε διακρίσεις»

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» συνεχίζει.

Αναφερόμενη στους θανάτους σημείωσε: «Έχουμε χιλιάδες θανάτους διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη».
«Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για «κήρυγμα» με στόχο τη φτηνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο», ανέφερε.

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria