Πέτρος Ντούκας: Η Καστοριά φόρεσε τα γιορτινά της κι άλλοι συνεχίζουν να κράζουν και να κατακρίνουν ότι καλό και θετικό - OlaDeka

Πέτρος Ντούκας: Η Καστοριά φόρεσε τα γιορτινά της κι άλλοι συνεχίζουν να κράζουν και να κατακρίνουν ότι καλό και θετικό

Η Καστοριά μας φόρεσε τα γιορτινά της, η ομορφότερη όλων, η αρχόντισσα του βορρά και του νότου. Η πόλη που φαντάζει πίνακας ζωγραφικής.
Αρχίσανε σιγά σιγά τα προεόρτια, με πατιναδες στα σοκάκια της πόλης, με εκδηλώσεις σε γειτονιές που καλά κρατούν εδώ και δεκαετίες τώρα και εντελώς ξαφνικά μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω πανδημίας εμφανίστηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι να κράζουν και να κατακρίνουν ότι καλό και θετικό γίνεται για να πάμε ένα βήμα πάρα πέρα, για να ξεχάσουμε λίγο τα πάνδεινα και πρωτόγνωρα πράματα που περνάμε τα τελευταία χρόνια.
Γιατί να έρχεται αυτήν να τραγουδήσει, γιατί κυριακάτικα κάνετε εκδηλώσεις, γιατί να βαράνε οι κορνέτες το βράδυ στα σοκάκια της Καστοριάς;
Άκου μίζερε φίλε συμπολίτη, αυτό είμαστε αυτές τις μέρες (και όχι μονο), αυτά μάθαμε από τους παλιούς, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είτε σας αρέσει είτε όχι.
Ιδίως για τα ήθη και έθιμα μας, θα βγάλετε την μίζερη κάπα που φοράτε και θα αφήσετε τον νέο, νέα, παππού, γιαγιά να γλεντήσει με την καρδιά τού. Έστω και μόνο αυτές τις 10-15 ημέρες.
Και όπως το έχω ξανά πει και φέτος ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΝΑ.
Καλές γιορτές με υγεία.
Υ.Γ. Όποιος ενοχλείτε ξύδι και τα φαρμακεία πλέον διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας ωτοασπίδες για όσους ενοχλούνται από τις παραδοσιακές νότες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες στα στενά της αρχόντισσας.


Από το Facebook του Πέτρου Ντούκα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria