Ο Κοσμάς Βαρσάμης για την πιθανή απώλεια 20 και άνω εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Ο Κοσμάς Βαρσάμης για την πιθανή απώλεια 20 και άνω εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

Αν και σπανίως η περιοχή μας γίνεται θέμα στην κεντρική πολιτική σκηνή και στα κεντρικά ΜΜΕ αυτήν την φορά αυτό έγινε ως ένα βαθμό.

Αιτία;

H πιθανή απώλεια 20 και άνω εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Άργους Ορεστικού σε πρόγραμμα ενεργειακής αυτάρκειας των δημοτικών κτηρίων (φωτοβολταϊκά), λόγω μη δυνατότητας ένταξης τους στο δίκτυο δημιουργεί μείζων, ζήτημα για την κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα της στην προώθηση των πολιτικών στην ενέργεια.

Το πρόβλημα αφορά και την τωρινή διαχείριση του μείγματος συμμετοχής στα δίκτυα, όπου την μερίδα του λέοντος παίρνουν οι μεγάλες εταιρίες ενέργειας, αλλά και εν τέλη την λάθος επιλογή μη ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης πολιτικών δυναμικής προώθησης των ενεργειακών πολιτικών μέσω ισχυροποίηση των δικτύων ( με την χρήση και μέσων αποθήκευσης της ενέργειας).

Προφανώς σε μια ελεύθερη οικονομία η συμμετοχή των μεγάλων εταιρειών ενέργειας είναι επιβεβλημένη, όμως η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά των πολιτών και των κατοικιών τους, των ενεργειακών κοινοτήτων, των μικρών επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών κάθε είδους θα βοηθήσει εν τέλη στο μέλλον στην επίτευξη του στόχου της εθνικής ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας.

Το οικονομικό όφελος δε για τους απλούς πολίτες θα είναι σημαντικό και ειδικά στην χώρα μας όπου οι κρίσεις των τελευταίων 12 ετών έχουν αφήσει το αρνητικό αποτύπωμα τους.

Η δυνατότητα συμμετοχής όλων τελικά είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα κλείσει τις πόρτες στους διαδρόμους της εξουσίας που φαίνονται χρήσιμοι στην παλιά λογική διαχείρισης των προβλημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Επίσης η δημιουργία του Ταμείο Ανάκαμψης από τις Ευρωπαϊκές δομές έγινε για την στήριξη όλων στην μετά την πανδημία εποχή.

Στον διάλογο λοιπόν που διεξάγεται στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εδώ και πολύ καιρό έθεσε αυτά τα ζητήματα. Τα γεγονότα δικαιώνουν την Δημοκρατική Παράταξη για τις προτάσεις της.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να δικαιώσουν αυτές τις πολιτικές.

Κοσμάς Βαρσάμης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria