Οριστική "ταφόπλακα" Βορίδη στα παρακρατηθέντα των Δήμων - OlaDeka

Οριστική “ταφόπλακα” Βορίδη στα παρακρατηθέντα των Δήμων

Σημαντική δυσάρεστη είδηση επεφύλαξε στην πολύπαθη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η χθεσινή 1η συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. απορρίπτει, με τον πλέον επίσημο θεσμικό τρόπο, ξεκάθαρα από το βήμα της Βουλής, το πρωταγωνιστικό αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να της αποδοθούν τα παρακρατηθέντα λεφτά της.Ένα αίτημα που μόλις πριν λίγες μέρες, στις 23 Νοεμβρίου, συμπεριλήφθηκε ξανά, όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, στην Απόφαση του Συνεδρίου.

  Ο AIRETOS.GR παραθέτει επί λέξει από τα Πρακτικά της Βουλής τα λόγια του Μ. Βορίδη:” (…) ακούμε για τα παρακρατηθέντα και τα παρακρατηθέντα. Να είναι σαφές ότι τα παρακρατηθέντα αυτά τα οποία είχαν νομοθετηθεί, εκεί και τότε, προφανώς, δεν πρόκειται να δοθούν. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Αυτή η συζήτηση είναι μία συζήτηση, η οποία πρέπει να κλείσει. Δεν πρόκειται να δοθούν.”
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα δήλωσε ο Υπουργός γίνονται πράξη με το Άρθρο 93 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου, που εισάγεται στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το Άρθρο 93 ορίζει:

Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι
Η προβλεπόμενη στην παρ.5 του άρθρου 259 και στην παρ. 7 του άρθρου 260 του ν.3852/2010 (Α’ 87) τελική εκκαθάριση της απόδοσης των εσόδων στους Ο.Τ.Α. από τον τακτικό προϋπολογισμό, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία εσόδων του αντίστοιχου έτους, δεν εφαρμόζεται για τα έτη 2016 και εφεξής και για όσο χρόνο ισχύει η παρ. 4 του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 (Α΄152). 

Ως τελικές αποδόσεις εσόδων από τον τακτικό προϋπολογισμό στους Ο.Τ.Α. στα αντίστοιχα οικονομικά έτη, λογίζονται τα ποσά που αποδόθηκαν με προκαταβολές βάσει των προεκτιμώμενων εσόδων ανά έτος.” Υπενθυμίζουμε ότι στην Απόφαση του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ πριν λίγες ημέρες, διεκδικούσε τα εξής:«Τη σταδιακή απόδοση στους Δήμους, την ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ, των παρακρατηθέντων πόρωναπό προηγούμενα έτη. Δεν θα σταματήσουμε να τα διεκδικούμε, είναι χρήματα των δήμων και δεν τα απεμπολούμε.»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria