Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αναδασμού του αγροκτήματος της Τ.Κ. Σπάρτου  - OlaDeka

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αναδασμού του αγροκτήματος της Τ.Κ. Σπάρτου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αναδασμού του αγροκτήματος της Τ.Κ. Σπάρτου

Ένας ακόμα αναδασμός στην Π.Ε. Κοζάνης μπαίνει στην φάση ολοκλήρωσής του. Πρόκειται για τον αναδασμό του αγροκτήματος της Τ.Κ. Σπάρτου του Δ. Κοζάνης, ο οποίος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και η ανάδοχος εταιρεία (ΑΝ.ΚΟ.) έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εργασιών, η οποία αφορά την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος επισκέφτηκε το Σπάρτο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους χωριανούς, μέχρι τώρα έχει γίνει η αποτύπωση όλου του αγροκτήματος, συνολικής έκτασης 8.680 στρεμμάτων, η σύνταξη του πίνακα κτηματιών καθώς και η ποιοτική κατάταξη των γαιών.

Κατά την ενημέρωση των κατοίκων, ζητήθηκε να δηλωθεί το σύνολο των αγροτεμαχιών από τους ιδιοκτήτες για να συμπεριληφθούν στη διαδικασία του αναδασμού, διότι περίπου 120 αγροτεμάχια μέχρι στιγμής παραμένουν αδήλωτα.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε επίσης και τα σχέδια του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης που θα καλύψει περισσότερα από τα δύο τρίτα (2/3) της γεωργικής γης του Σπάρτου, αναλύοντας τα οφέλη και τις προοπτικές της γεωργίας με την εκτέλεση των δύο σημαντικών αυτών έργων για το χωριό και όλη την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, στους επόμενους μήνες η Επιτροπή Αναδασμού της Περιφέρειας θα αποφασίσει για τον τρόπο διανομής των νέων τεμαχίων (με κλήρωση ή χωρίς) και μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 θα παραδοθούν τα νέα τεμάχια του αναδασμού, στους τελικούς δικαιούχους του Σπάρτου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της νεοσύστατης Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Περιφερειακή αρχή στην Π.Ε. Κοζάνης έχει ολοκληρώσει τους αναδασμούς Λουκομίου και Σισανίου που εκκρεμούσαν για περισσότερα από δέκα και είκοσι χρόνια αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έχει βάλει σε τροχιά υλοποίησης νέους αναδασμούς σε περιοχές που υπάρχουν ή θα αναπτυχθούν νέα αρδευτικά δίκτυα που ήδη προγραμματίζονται, όπως του Σπάρτου, της Καισαρειάς, της Αιανής και άλλων οικισμών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria