Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή μετά τον «τελικό του αιώνα» - OlaDeka

Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή μετά τον «τελικό του αιώνα»

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές και αλλαγές συναισθημάτων και με πρωταγωνιστές τους Μέσι και Εμπαπέ η Αργεντινή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας της Γαλλίας με 4-2 στα πέναλτι, αφού τα 90 λεπτά και η ημίωρη παράταση έληξαν ισόπαλες 3-3.

Το σκορ άνοιξε ο Λιονέλ Μέσι με πέναλτι που εκτέλεσε στο 23ο λεπτό. Στο 36ο ο Άνχελ Ντι Μαρία σκόραρε σε ακόμα έναν τελικό και διπλασίασε τα τέρματα της Αλμπισελέστε.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το 2-0 υπέρ των Λατινοαμερικανών που κυριάρχησαν κατά κράτος, με τoυς τρικολόρ του Ντιντιέ Ντεσάμπ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια σχεδόν χωρίς να έχουν εμφανιστεί στο γήπεδο.

Όμως τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, όταν η Γαλλία ξύπνησε και μείωσε στο 80′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο συμπαίκτης του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το παιχνίδι πάνω του και μόλις ένα λεπτό μετά έκανε το 2-2, απογειώνοντας τους Γάλλους και βάζοντας την Γαλλία ξανά στο παιχνίδι.

Στην παράταση οι Αργεντινοί βρέθηκαν εκ νέου σε θέση οδηγού, όταν ο Μέσι στο 108′ έγραψε το 3-2. Παρ’ όλα αυτά,ο συνήθης ύποπτος Εμπαπέ ευστόχησε στο 118′ από την άσπρη βούλα, πετυχαίνοντας χατ τρικ και οδηγώντας τον τελικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όμως οι Αργεντινοί κυριάρχησαν. Η ομάδα των δύο… Λιονέλ, του Μέσι και του Σκαλόνι, επικράτησε με 4-2, καθώς ο Μαρτίνεζ απέκτουσε το πέναλτι του Κομάν και ο Τσουαμενί έστειλε τη μπάλα άουτ. 08:54 μ.μ.

Και ο απόλυτος σταρ του τουρνουά

08:50 μ.μ.

Οι πρωταθλητές

08:44 μ.μ.

Χορός, τραγούδι και η κούπα στον ουρανό του Κατάρ!! Η Αργεντινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022!08:43 μ.μ.

Ο Λιονέλ Μέσι παίρνει την κούπα και πάει στους συμπαίκτες του08:43 μ.μ.

Οι Καταριανοί ντύνουν τον Μέσι με την παραδοσιακή ενδυμασία των Αράβων και παίρνει το τρόαπιο από τον Τζιάνι Ινφαντίνο.08:42 μ.μ.

Ο Μέσι παίρνει το μετάλλιό του και πάει να πάρει και το τρόπαιο

08:38 μ.μ.

Οι Αργεντίνοι παραλαμβάνουν ένας – ένας τα χρυσά μετάλλια των Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή της Αργεντινής και του Λιονέλ Μέσι

08:37 μ.μ.

Οι Γάλλοι παρέλαβαν τα αργυρά μετάλλια τους, περνώντας ανάμεσα από τους διεθνείς της Αργεντινής που τους χειροκροτούσαν

EURONEWS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria