Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα «φωτιά» – Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απιστία - OlaDeka

Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα «φωτιά» – Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απιστία

Ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, και τουλάχιστον δύο ακόμη στελεχών της δομής. Δεσμεύτηκαν οι περιουσίες τους και άλλων δύο προσώπων της Οργάνωσης.

Στο πόρισμα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» κατέληξε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και “καίει” τον πατέρα Αντωνίου και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργημάτων, όπως της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), υπεξαίρεση, απιστία. Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής δεσμεύτηκε η περιουσία τους και δύο ακόμη προσώπων της Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των ελεγκτών, στο 10σέλιδο πόρισμά τους αναφορικά με λογαριασμούς και ακίνητα, εντόπισε πως το ζευγάρι ζούσε με χρήματα της οργάνωσης. Παράλληλα, βρέθηκαν αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο, που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβυτέρα είναι ότι είχε τη διαχείριση της Οργάνωσης, και για άλλα δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, και τουλάχιστον δύο ακόμη στελεχών της δομής.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης. Παράλληλα, διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria