Καύσιμα: Νέα βουτιά στις τιμές του πετρελαίου – Σε τι επίπεδα θα κινηθούν βενζίνη και diesel κίνησης στην αντλία - OlaDeka

Καύσιμα: Νέα βουτιά στις τιμές του πετρελαίου – Σε τι επίπεδα θα κινηθούν βενζίνη και diesel κίνησης στην αντλία

Καύσιμα: Προσδοκίες για σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών μετά τη βουτιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022 υποχώρησαν οι τιμές του αργού πετρελαίου την Τρίτη εν μέσω ισχυρών πιέσεων από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχώρησε 3,5% στα 74,25 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent κινήθηκε 4,4% χαμηλότερα στα 79 δολάρια το βαρέλι.

Σε τι επίπεδα θα κινηθούν diesel, αμόλυβδη και πετρέλαιο θέρμανσης

Η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο αναμένεται -σύμφωνα με αναλυτές- να φέρει μείωση στα καύσιμα ακόμη και τα 10 λεπτά το λίτρο. Επιπλέον εκτιμούν ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξουν πρατήρια που θα πωλούν την αμόλυβδη των 95 οκτανίων κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα η πτώση το diesel θα είναι ταχύτερη, ενώ και για το πετρέλαιο θέρμανσης, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 1,1 ευρώ το λίτρο, ίσως και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του OPEN oι μειώσεις των τιμών των καυσίμων εμφανίζονται με καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες στις τιμές των υγρών καυσίμων προ φόρων (απλή αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης), σε συνδυασμό με την ύπαρξη ασυμμετρικής προσαρμογής στη διαμόρφωση των τελικών τιμών των καυσίμων (τιμές αντλίας), ιδιαίτερα για βενζίνη 95 και πετρέλαιο θέρμανσης, και αύξησης του περιθωρίου κέρδους στα διάφορα στάδια της αξιακής αλυσίδας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria