Καϊλή: Νέες φωτογραφίες από τα χρήματα που βρέθηκαν - OlaDeka

Καϊλή: Νέες φωτογραφίες από τα χρήματα που βρέθηκαν

Καϊλή: Νέο οπτικό υλικό από τα κατασχεθέντα χρήματα έδωσαν οι βελγικές αρχές – Ψάχνουν την τράπεζα, τον τραπεζικό λογαριασμό και αυτόν που έκανε την ανάληψη.

Τα 1.500.000 ευρώ ξεπερνούν τα μετρητά τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις οικίες της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των βελγικών μέσων ενημέρωσης  Le Soir και Knack.

Οι βελγικές αρχές έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα χρήματα.

Όπως αναφέρουν:

Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών.

Ψάχνουν την τράπεζα, τον τραπεζικό λογαριασμό και αυτόν που έκανε την ανάληψη

Τα χαρτονομίσματα – 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά – που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο Qatargate απασχολούν σε μεγάλο βαθμό το έργο των ερευνητών. Ένα μέρος αποσύρθηκε στο Βέλγιο, γράφει η L’Echo στην Τετάρτη έκδοσή της. Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την εύρεση της σχετικής τράπεζας και, κατά συνέπεια, του τραπεζικού λογαριασμού.

Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα εισιτήρια και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ακούστηκαν. Όλη πάντως η διαδικασίας θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες σημειώνει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, τις οποίες η εισαγγελία δεν έχει σχολιάσει ή επιβεβαιώσει, an μεγάλο μέρος αυτών θεωρούνται καινούργια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria