Καίνε 20ευρα έξω από τα Δικαστήρια και ζητούν δικαιοσύνη οι Ρομά – Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού - OlaDeka

Καίνε 20ευρα έξω από τα Δικαστήρια και ζητούν δικαιοσύνη οι Ρομά – Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού

Καίνε 20ευρα έξω από τα Δικαστήρια και ζητούν δικαιοσύνη οι Ρομά – Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού Υπό άκρα μυστικότητα και από… άγνωστη πόρτα στον Ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, που χαροπαλεύει. Από νωρίς το πρωί οι συγκεντρώσεις των Ρομά στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά που παραμένει σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Καίνε 20ευρα

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Δεκάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα ωρα μετά που ο αστυνομικός που κατηγορείται οτι πυροβόλησε κατά του 16χρονου, οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Τα άτομα κρατούν στα χέρια φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και φωνάζουν συνθήματα, ενώ ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να προφυλακιστει ο αστυνομικός. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και ο πατέρας του 16χρονου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, «εμείς σήμερα ζητάμε δικαιοσύνη γιατί ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια, ένα 16χρονο παιδάκι χαροπαλεύει αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή. Αυτό πρέπει να δούμε πάνω από όλα.

Κάνουμε έκκληση και μετά την απόφαση όποια κι αν είναι αυτή, να υπάρξει ψυχραιμία. Στους γονείς, στους συγγενείς και στους φίλους αλλά σε όσους έρθουν στα δικαστήρια από άλλες περιοχές, να είναι ήρεμη η κατάσταση. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί είμαστε Έλληνες πολίτες και πρέπει να σεβαστούμε τα δικαστήρια. Σήμερα περιμένουμε η δικαιοσύνη να κρίνει σωστά αυτό επιθυμεί και η οικογένεια», τόνισε.

Μάλιστα, οι Ρομά ξεκίνησαν να καίνε και χαρτονομίσματα κυρίως 20ευρω λέγοντας πως «για 20 ευρώ σκότωσαν τον μικρό».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

thessaloniki dikastirio
thessaloniki dikastirio
thessaloniki dikastirio

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria