Η φτώχεια θέλει καλοπέραση:Σαμπάνια: Πωλήσεις ρεκόρ και το 2022 - OlaDeka

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση:Σαμπάνια: Πωλήσεις ρεκόρ και το 2022

Φέτος ήταν μια καλή χρονιά τόσο από πλευράς παραγωγής όσο και κατανάλωσης

Αφού οι πωλήσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ κοιτάζουν να γιορτάσουν με ένα ποτήρι σαμπάνιας αυτές τις γιορτές.

Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union of Champagne Houses (UMC) δήλωσε στο Reuters ότι το 2022 προβλέπεται να είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ: «Πολύ πιθανόν θα καταρρίψουμε ξανά αυτό το ρεκόρ και το 2022 θα είναι το νέο ρεκόρ σαμπάνιας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών», είπε.

Πέρυσι πουλήθηκαν 320 εκατομμύρια μπουκάλια, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία. Ο όγκος που πωλήθηκε φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν θα ξεπεράσει το εντυπωσιακό ρεκόρ του 2007 των 339 εκατομμυρίων φιαλών.

Οι εξαγωγές αναμένεται επίσης να εκτιναχθούν σε υψηλά ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Chatillon, ο χρόνος της αύξησης υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη ζωή μετά την πανδημία.

Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού

Είπε: «Έχουμε καταναλωτές που ίσως επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό από άλλους και έχουμε παρατηρήσει από το τέλος της πανδημικής κρίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν καλά προϊόντα και το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας είναι από μόνο του μια γιορτή.»

«Οι τρεις πρώτες αγορές μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία, πάνε πολύ καλά, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί», πρόσθεσε.

Οι τιμές της σαμπάνιας αυξήθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, με τους οινοποιούς να πληρώνουν περισσότερα για τα μπουκάλια και τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με τη Liv-ex , οι δείκτες Champagne 50 αυξήθηκαν σχεδόν κατά 22% για τους πρώτους 11 μήνες του 2022.

Ο Chatillon έκρινε επίσης ότι η φετινή συγκομιδή κρασιού στη σαμπάνια ήταν «θαυματουργή», αφού ήταν 45% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι είχε διπλασιαστεί από το 2021, όταν οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τον παγετό και τους μύκητες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria