Η φονική καταιγίδα πάγωσε (μερικώς) και τους καταρράκτες του Νιαγάρα-Απίστευτες εικόνες - OlaDeka

Η φονική καταιγίδα πάγωσε (μερικώς) και τους καταρράκτες του Νιαγάρα-Απίστευτες εικόνες

Οι ΗΠΑ μετρούν τις πληγές τους μετά την καταστροφική χιονοθύελλα που άφησε πάνω από 60 νεκρούς (65 σύμφωνα με το NBC) στις περιοχές του Μπάφαλο. Και μερικώς παγωμένους τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Η χιονοθύελλα αφήνει πίσω της χάος στη Νέα Υόρκη, και το Μπάφαλο να μοιάζει περισσότερο με πεδίο πολέμου. Νεκρούς σε σπίτια και αυτοκίνητα, νοσοκομεία γεμάτα, πολίτες αποκλεισμένους σε σπίτια χωρίς φαγητό και φάρμακα.

Οι καταστροφές από την ιστορική χιονοθύελλα είναι μεγάλες και ακόμη μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πεσίματα, υποθερμία, καρδιακά την ώρα που φτυάριζαν το χιόνι και άλλοι γιατί δεν μπορούσαν να λάβουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια, καθώς τα πάντα ήταν αποκλεισμένα λόγω του χιονιού.

Η τερατώδης καταιγίδα σάρωσε την πολιτεία της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και γρήγορα έγινε η πιο θανατηφόρα καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών.

Η Kathy Hochul, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και γεννημένη στο Μπάφαλο, περιέγραψε τα επακόλουθα της καταιγίδας ως “εμπόλεμη ζώνη”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη Δευτέρα την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, αποδεσμεύοντας κονδύλια για να τη βοηθήσουν να ανακάμψει από την καταστροφή.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο παραμένει κλειστό μέχρι το πρωί της Τετάρτης και η απαγόρευση οδήγησης παρέμεινε σε ισχύ για την πόλη.

‘Μπορείτε οπωσδήποτε να βγείτε έξω και να περπατήσετε για να ελέγξετε τους γείτονες, να πάτε σε ανοιχτά καταστήματα κ.λπ. Αλλά μην οδηγείτε”, έγραψε στο Twitter ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας, Μαρκ Πόλονκαρζ.

Μετά τη χιονοκαταιγίδα πλημμύρες!
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε μια ανάπαυλα με θερμότερες θερμοκρασίες γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου μέχρι το Σαββατοκύριακο, αν και οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι το λιώσιμο του χιονιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές πλημμύρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έστειλαν τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε όλες τις ηπειρωτικές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Κάποια στιγμή το Σάββατο, σχεδόν 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο τσουχτερό κρύο, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Εντωμεταξύ, το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Χθες, ένα ουράνιο τόξο φάνηκε στο τουριστικό hotspot, καθώς πολίτες συγκεντρώθηκαν για να δουν τους μερικώς παγωμένους καταρράκτες.

Αεροφωτογραφίες κατέγραψαν τα επακόλουθα της καταστροφικής καταιγίδας. Βουνά πάγου συσσωρεύτηκαν κοντά στην προκυμαία και η τεράστια έκταση καλύφθηκε από παχύ, λευκό χιόνι.

Από τους καταρράκτες περνούν 3.160 τόνους νερού κάθε δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς λόγω του τεράστιου όγκου του νερού. Αντίθετα, συχνά παγώνει το επιφανειακό νερό. Δείτε φωτό:

Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria