Η ΚΚΕ για τον προϋπολογισμό 2023 - OlaDeka

Η ΚΚΕ για τον προϋπολογισμό 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε (17/12) από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ, ένας ακόμα προϋπολογισμός που μοιράζει χαράτσια και φτώχεια στον λαό, για να δίνει απλόχερα «ζεστό» χρήμα με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια μερα τον τόνο έδωσαν δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή (Κοζάνη , φλώρινα κλπ)

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από μια χρονιά που το λαϊκό εισόδημα λεηλατήθηκε από τους υπέρογκους λογαριασμούς κάθε είδους και την ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά, και ενώ προμηνύεται νέα επίθεση το 2023, ο κρατικός προϋπολογισμός φορτώνει στους εργαζόμενους άλλα 2 δισ. ευρώ φόρους.

Αντίστροφα, το μεγάλο κεφάλαιο θα εισπράξει πάνω από 370 εκατ. ευρώ μέσω φοροαπαλλαγών στο πετρέλαιο, θα κερδίσει άλλο 1 δισ. από τις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, κι αυτά θα προστεθούν στα 15 δισ. που θα τσεπώσει από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Εκτός από το «ξάφρισμα» στον λαό, προβλέπονται και νέες περικοπές ή στην καλύτερη περίπτωση «πάγωμα» στην – πενιχρή ούτως ή άλλως – χρηματοδότηση νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας, των σχολείων και των ΑΕΙ, ώστε να δοθεί επιπλέον χώρος στην επιχειρηματική δράση, που πληρώνει πολλαπλά ο λαός.

Νέα πλήγματα δέχεται η προστασία των ανέργων, η όποια στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών που είναι σε αδιέξοδο λόγω της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, αλλά και των μικρών ΕΒΕ, που εκτός από τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και Ενέργεια φορτώνονται και την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους :

— δεν ανέχονται ούτε τον εμπαιγμό της  κυβέρνησης με τα «καλάθια της κοροϊδίας», ούτε την ψιχουλομαχία της με τον ΣΥΡΙΖΑ, έναν καβγά για το πώς θα «ξεγελαστεί» η πείνα του εργαζόμενου ώστε να υπηρετούνται οι «δημοσιονομικοί στόχοι», να μένει δηλαδή άθικτο το «καρβέλι» του κεφαλαίου.

— νιώθουν αηδιασμένοι από την μπόχα των σκανδάλων και της καπιταλιστικής σαπίλας, που αναδίδεται ξανά αυτές τις μέρες. Οσους βλέπουν ότι η άλλη όψη της φτώχειας τους είναι τα «νόμιμα» κέρδη μιας χούφτας μετόχων στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «παράνομα» …τούβλα στις βαλίτσες των πολιτικών εκπροσώπων τους.

— δεν συμβιβάζονται με την άγρια καταστολή, τα εγκλήματα της κρατικής βίας

Και τους καλεί σε Αγωνιστική Συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

20/12/2022

Από το Γραφείο Τύπου

Της Ε.Π.  Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria