Η αξιολόγηση αποδοτικότητας των ΔΟΥ: Ψηλά Πτολεμαΐδα και Καστοριά, πολύ καλά νούμερα για Φλώρινα, Γρεβενά και Κοζάνη - OlaDeka

Η αξιολόγηση αποδοτικότητας των ΔΟΥ: Ψηλά Πτολεμαΐδα και Καστοριά, πολύ καλά νούμερα για Φλώρινα, Γρεβενά και Κοζάνη

Την απόφαση για τη βράβευση των οργανικών μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητής της, Γεώργιος Πιτσίλης, μέσω της οποίας προκύπτει η αποδοτικότητα της κάθε ΔΟΥ ανά τη χώρα.

Τα στοιχεία δείχνουν καλές επιδόσεις για τις 5 ΔΟΥ της Δυτικής Μακεδονίας, με αυτές της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας να καταγράφουν 99% αποδοτικότητα, ενώ ακολουθεί αυτή των Γρεβενών με 98%. Στο 96% βρίσκεται η ΔΟΥ της Φλώρινας, ενώ αυτή της Κοζάνης καταγράφει ποσοστό 95%.

Σε ότι αφορά τα τελωνεία της περιοχής αυτό της Κρυσταλλοποπηγής έχει υπερεπίτευξη στόχων με 108% ενώ σε ανάλογη κατηγορία βρίσκονται το τελωνείο Καστοριάς με 103% και της Πτολεμαΐδας με 102%, ενώ αυτό της Φλώρινας καταγράφει αποδοτικότητα μόλις στο 63%.

Τα στοιχεία αφορούν τον καθορισμό στόχων εσόδων για είσπραξη από την ΑΑΔΕ για το έτος 2021 και η έκδοση της απόφασης έχει σκοπό τη βράβευση των Οργανικών Μονάδων της ΑΑΔΕ, με την εφαρμογή  κριτηρίου  μέτρησης  της  αποτελεσματικότητας – αποδοτικότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο συνολικό έργο της ΑΑΔΕ, όπως αυτό αποτυπώνεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στους στρατηγικούς της στόχους.

Στις Οργανικές Μονάδες που βραβεύονται για το έτος  2021,  δίνονται  χρηματικά  βραβεία,  για  την  απονομή των οποίων αρμόδιες είναι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της ΑΑΔΕ.

Το ποσό του χρηματικού βραβείου κατανέμεται εντός της Οργανικής Μονάδας στο σύνολο των υπηρετούντων και φέτος φτάνει τα 3.200.000 ευρώ συνολικά, με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria