Εκδηλώσεις Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού Δεκέμβριος 2022 - OlaDeka

Εκδηλώσεις Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού Δεκέμβριος 2022

1η εκδήλωση : Παρασκευή 16/12/2022 φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία «Τχη (ΠΒ) Ι. Παπαρρόδου», παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, της κας Μαρίας Αντωνίου (του Γραφείου Πρωθ/ργού στη Θεσ/νίκη), των Αντ/ρχων κ. Στ. Φουλιρά και κ.Ν. Αλεξανδρίδη, του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Δημ. Στυλιάδη, του Προέδρου της ΤΚ Δισπηλιού κ. Ν. Ιασωσίδη, του Δ.Σ. και μελών του Συλλόγου, καθώς  και πλήθος κόσμου. Την αντίστροφη μέτρηση για το «άναμμα» έδωσαν ο Δήμαρχος μαζί με τα πολλά μικρά παιδιά που χάρηκαν τόσο για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, της Φάτνης και του ξύλινου στέγαστρου όσο και για τα Βεγγαλικά, που ήχησαν και φώτισαν τον ουρανό. Κατόπιν, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της θαυμάσιας Δημοτικής Ορχήστρας του Δήμου μας, με τον μαέστρο της, κ. Πασχάλη Καρβουνάρη. 

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κα Δήμητρα Βασιλείου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τοπικές αρχές και παρευρισκόμενους, μετέφερε τους χαιρετισμούς της εκδήλωσης από τους δύο βουλευτές του νομού μας, ευχαρίστησε  – ειδικά – τον Δήμαρχό μας για την κατασκευή του ξύλινου στέγαστρου (επιθυμία πολλών ετών), τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη διάθεση της Δημοτικής Ορχήστρας. 

Μίλησε για τη προσπάθεια του Συλλόγου να  συνδράμει στη εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών, ώστε να μπει μέσα στις καρδιές μας η «μαγεία» των Χριστουγέννων και μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας, «ζεστασιάς» και συνεργασίας, έδωσε τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες Ευχές. Τέλος, αναφέρθηκε την 20σέλιδη επετειακή έκδοση του Συλλόγου, για τα 40 έτη από την ίδρυση του Συλλόγου και για τα 7.600 έτη ιστορίας του Δισπηλιού, με τον Προϊστορικό (Νεολιθικό) Λιμναίο Οικισμό του, η οποία πρέπει να προωθηθεί τόσο από τον Δήμο όσο και από όλους τους παράγοντες του νομού μας και της Περιφέρειάς μας, αφού ελάχιστα μέρη στον κόσμο μπορούν να παρουσιάσουν τόσο παλιά ιστορία και πολιτισμό. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοσή του και ειδικά τον καθηγητή κ. Κων/νο Κωτσάκη για τα κείμενα και τις φωτογραφίες του Λιμναίου Οικισμού, τον κ. Αθανάσιο Μπίτη για τη σύνταξη του «Δισπηλιώτικου Γλωσσαρίου», τη δασκάλα κα Ελένη Τσιόλα για τη επεξεργασία των κειμένων και τον κ. Χαράλαμπο Στούμπο, ο οποίος είχε και την γενική επιμέλεια της έκδοσης.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος ΤΚ κ. Ν. Ιασωνίδης καλωσόρισε τους τοπικούς άρχοντες και ευχήθηκε σε όλους. Μετά, έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Ι. Κορεντσίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δραστήριο Σύλλογό μας, χάρηκε για την ωραία ατμόσφαιρα και έδωσε τις καθιερωμένες Ευχές των Χριστουγέννων. Επίσης, έδωσε τις ευχές της και η κα Μ. Αντωνίου.

2η εκδήλωση : Κυριακή 18/12/2022  γιορτή  «παραδοσιακής νηστίσιμης Πίτας»

Πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του χωριού, στο νέο ξύλινο στέγαστρο, μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού. Οι κυρίες του χωριού και του Δ.Σ. του Συλλόγου πρόσφεραν καφέ, τσάι, αναψυκτικά, πολλών ειδών νηστίσιμες πίτες και εξαιρετικά γλυκίσματα. Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλες τις κυρίες για την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά τους, καθώς και την κα Αργυρώ Τσιόλα για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ. Δισπηλιού, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους και την αρωγή τους τις εκδηλώσεις «Χριστούγεννα 2022» και καλεί όλους να παρευρεθούν και στις επόμενες που είναι :

– Την Παρασκευή 23/12/2022, από τις 4:30΄μμ, ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού θα ψάλλουμε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο χωριό, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

– Το Σάββατο 31/12/2022, στις 4 μμ, στην πλατεία του χωριού θα γίνει η υποδοχή του νέου έτους 2023 και του Αι-Βασίλη, ο οποίος θα μοιράζει τα δώρα του στα μικρά παιδιά. Κατόπιν, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής θα γευτούμε τις παραδοσιακές τσιγαρίδες και τον ζεστό πατσά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria