Διαβούλευση με τους επαγγελματίες για το τουριστικό branding του Δήμου Καστοριάς - OlaDeka

Διαβούλευση με τους επαγγελματίες για το τουριστικό branding του Δήμου Καστοριάς

Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποίησε ο Δήμος Καστοριάς για τη διερεύνηση και την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας, αλλά και το σχεδιασμό στρατηγικής των δράσεων που θα γίνουν σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Τουρισμού, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ρήμου, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram, παρουσίασε στο επαγγελματικό κοινό και στους εκπροσώπους φορέων που συνδέονται με τον τουρισμό, τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε τον Μάιο 2022, σε επισκέπτες και φορείς της πόλης.

Σύμφωνα με αυτά, τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του προορισμού που θα πρέπει να ενσωματωθούν στην ταυτότητα προώθησης του προορισμού είναι η λίμνη και το περιβάλλον μέσα και γύρω από αυτή, αλλά και ο Βυζαντινός πολιτισμός, που συνδυάζεται και αναδεικνύει ταυτόχρονα τη συνολική αρχιτεκτονική της πόλης. Στη συνέχεια, η εταιρεία Wise Ram παρουσίασε την πρόταση οπτικής ταυτότητας για την εφαρμογή τουριστικού λογοτύπου σύμφωνα και με τις νεότερες τάσεις και την επιθυμία αναζήτησης εμπειριών που χαρακτηρίζει το σύγχρονο ταξιδιώτη.

Παρόντες και παρούσες πολλοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων, αλλά και παρατάξεων, που με τις απόψεις τους συνέβαλαν δημιουργικά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Στη συνάντηση, εκφράστηκαν απόψεις για τη χρήση και εφαρμογή των ευρημάτων προς τη σωστή κατεύθυνση, τη συμπερίληψη άλλων σημαντικών παραμέτρων και στοιχείων που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος για τη σωστή προβολή της τουριστικής ταυτότητας του προορισμού Καστοριά.

Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει, επόμενη, τελική συνάντηση – παρουσίαση τουριστικής ταυτότητας της πόλης, όπου θα ενσωματωθούν και ψηφίδες της χθεσινής διαβούλευσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria