«Δείπνο στο σκοτάδι» δράση για ενσυναίσθηση της οπτικής αναπηρίας (βίντεο) - OlaDeka

«Δείπνο στο σκοτάδι» δράση για ενσυναίσθηση της οπτικής αναπηρίας (βίντεο)

Μοναδικό βοήθημα ήταν η ακοή και η αφή εξηγεί η Ειρήνη Χρηστάκη, πρόεδρος συλλόγου τυφλών Δ. Μακεδονίας

Καλεσμένοι σε ένα διαφορετικό δείπνο, οι κάτοικοι του δήμου Εορδαίας συμμετείχαν σε μια εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος τυφλών και λειτούργησαν για μια ημέρα ως να ήταν τυφλοί.

Μια νέα εμπειρία για εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός τυφλού εξηγεί μέσα από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος Σοφία Ζουζέλη.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε   μια δράση ενσυναίσθησης. Κάλεσαν σε δείπνο τους εργαζόμενους και όχι μόνο σε δομές και υπηρεσίες της πόλης και έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα με  αναπηρίες.  Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής να έχουν κλειστά τα μάτια με κάποιο μαντήλι η ειδική μάσκα. Μοναδικό βοήθημα ήταν η ακοή και η αφή εξηγεί η Ειρήνη Χρηστάκη, πρόεδρος συλλόγου τυφλών Δ. Μακεδονίας.

Οι συμμετέχοντες στο δείπνο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα, που δεν μπορούσαν να δουν και έπρεπε να τα ανακαλύψουν μέσω της γεύσεως. Έτσι, μπόρεσαν να αντιληφθούν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στο συγκεκριμένο κομμάτι της καθημερινότητας τους, που όλοι το θεωρούν ως κάτι δεδομένο.

Η αναπηρία είναι μια πολυδιάστατη έννοια  και αφορά ένα πλήθος παθήσεων σημειώνει η κ. Χρηστάκη. Η αύξηση της ενσυναίσθησης στο κοινωνικό σύνολο είναι αναγκαία προϋπόθεση για την συνύπαρξη επί ίσοις όροις όλων των μελών του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria