Α’ ΕΠΣ : Βροχερή αγωνιστική με ρεκόρ τερμάτων (29)!!! / Ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι Γραμμοχώρια - Παναργειακός - OlaDeka

Α’ ΕΠΣ : Βροχερή αγωνιστική με ρεκόρ τερμάτων (29)!!! / Ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι Γραμμοχώρια – Παναργειακός

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, από όλες τις πλευρές χαρακτηρίζεται η 8η αγωνιστική ημέρα, τα αποτελέσματα της οποίας, έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων στην κυριολεξία «χόρευαν» στην βροχή, σημειώνοντας 29 γκολ, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ. Στα αρνητικά της 8ης αγωνιστικής η μη προσέλευση στο ματς με τον Γράμμο Μαυροχωρίου της νεοφώτιστης ομάδας των Λακκωμάτων – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος – ενώ παραμένει άγνωστο, τι θα κάνει στα επόμενα ματς. Θα συνεχίσει ή θα αποσυρθεί.

Κατά τ’ άλλα στην ιδιαίτερα πλούσια και παραγωγική αγωνιστική, κυριάρχησε η επικράτηση των γηπεδούχων (5 στα 6), ξεχώρισαν δύο μεγάλες σε έκταση σκορ νίκες, απουσίαζε το «2», ενώ η μοναδική ισοπαλία που δημιούργησε και αναταράξεις στην κορυφή, ήταν αυτή που πέτυχε ο Παναργειακός, στο γήπεδο των Μανιάκων με σκορ 2-2, σε ένα δραματικό ματς, στο οποίο δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 89’!!!

Οι κοκκινόμαυροι μετά το εκτός έδρας 0-3 της περασμένης αγωνιστικής στον Κάστορα, σήμερα έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να αποδράσουν από τα Γραμμοχώρια με το τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι παρότι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ (0-1 και 1-2), τελικά, στο 89’ δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης, υποχρεώνοντας την τοπική ομάδα των Γραμμοχωρίων στην 1η της απώλεια βαθμών, παραμένοντας έτσι στο -4 από την κορυφή.

Η ομάδα του Παναργειακού με τη σημαντική αυτή ισοπαλία στο ντέρμπι της ημέρας, διατήρησε το αήττητο σε εκτός έδρας αναμετρήσεις (3 -1), ενώ σε δύο εβδομάδες φιλοξενείται στην πρωτοπόρο Αστραπή Μεσοποταμίας, στο μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι του νομού.

Κερδισμένη από το «Χ» στο ντέρμπι βγήκε η ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν εύκολα με σκορ 4-0 της Δόξας Κορησού, πλησιάζοντας έτσι στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Στις νικηφόρες εμφανίσεις μετά την ήττα της στους Αμπελόκηπους επέστρεψε η ΑΕ Βιτσίου, η οποία μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο  ματς, επικράτησε της Πενταβρύσου με σκορ 1-0, νίκη με την οποία αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ομολογουμένως η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕ Βιτσίου  στο πρωτάθλημα, αποτελεί πολύ μεγάλη ευχάριστη έκπληξη και τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, σίγουρα τυχαία δεν είναι. Ωστόσο, ιστορικά, ουδέποτε στο παρελθόν η ΑΕ Βιτσίου στις συμμετοχές της στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ, δεν είχε τέτοια εκπληκτική πορεία!!!

Την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα Αμπελοκήπων. Οι «μαυραετοί» επικράτησαν με το επιβλητικό σκορ 6-2 του Ηρακλή Πολυκάρπης σημειώνοντας την 2η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη, με την οποία και αναρριχήθηκαν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αντίθετα, ο Ηρακλής Πολυκάρπης μετά και τη νέα ήττα παρέμεινε σε δεινή  βαθμολογική θέση και εξακολουθεί να αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

“Καταιγίδα” ο Νταηλάκης, συνέτριψε με το βαρύ σκορ 8-1 τον ΑΟ Κάστωρ στο τοπικό ντέρμπι της πόλης. Οι Κυανόμαυροι επέστρεψαν δριμύτεροι στις νικηφόρες εμφανίσεις τους, πετυχαίνοντας την 2η εντός έδρας νίκη τους και μάλιστα με σκορ – ρεκόρ στο πρωτάθλημα, σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, η νεανική ομάδα του ΑΟ Κάστωρ μετά και τη νέα ήττα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria