Αβραμόπουλος: Εσωτερική έρευνα της Κομισιόν για την εμπλοκή του στη ΜΚΟ του Παντσέρι - OlaDeka

Αβραμόπουλος: Εσωτερική έρευνα της Κομισιόν για την εμπλοκή του στη ΜΚΟ του Παντσέρι

Ο εκπρόσωπος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, δήλωσε ότι έχουν κινηθεί εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθευτεί εάν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Κομισιόν.

“Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020”, ανέφερε ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος.

«Καθόλου “τιμητική”, ούτε για τον ίδιο, ούτε για την Ελλάδα, αυτή του η ανάμιξη» τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

Κάλεσμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο να δώσει εξηγήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που εγείρονται μετά την παραδοχή του ότι πήρε 60.000 ευρώ από την “αμαρτωλή” ΜΚΟ του προφυλακισμένου Αντόνιο Παντσέρι για το QatarGate, απευθύνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Tα δύο ερωτήματα που θέτει αντιπρόεδρος του Eυρωκοινοβουλίου προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι:

  • «Γιατί δεν δήλωσε αμέσως, μαζί με την παραίτησή του, ότι πήρε 60.000 ευρώ από την ΜΚΟ Παντσέρι σε 1 χρόνο;
  • Πήραν χρήματα και τα άλλα «βαριά ονόματα» ή ήταν ο μόνος;

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «O κ Αβραμόπουλος οφείλει απαντήσεις: Καθόλου «τιμητική», ούτε για τον ίδιο ούτε για την Ελλάδα, αυτή του η ανάμιξη!».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria