Φυσικό αέριο: Πλαφόν στα 275 ευρώ τη μεγαβατώρα προτείνει η Κομισιόν - OlaDeka

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στα 275 ευρώ τη μεγαβατώρα προτείνει η Κομισιόν

Το επίπεδο αυτό του πλαφόν είναι πολύ υψηλότερο από το σημερινό επίπεδο των περίπου 120 ευρώ, αλλά χαμηλότερο από τις τιμές – ρεκόρ του Αυγούστου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την επιβολή πλαφόν στα 275 ευρώ η μεγαβατώρα, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις ακραία υψηλές τιμές που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το επίπεδο αυτό του πλαφόν είναι πολύ υψηλότερο από το σημερινό επίπεδο των περίπου 120 ευρώ, αλλά χαμηλότερο από τις τιμές – ρεκόρ του Αυγούστου.

Διαφορά 58 ευρώ με τις τιμές LNG

Το εργαλείο αυτό τα ενεργοποιείται αν η τιμή των μελλοντικών τιμών παράδοσης στο ολλανδικό χρηματιστήριο (TTF) φθάσει το επίπεδο αυτό και η διαφορά μεταξύ της τιμής TTF και των τιμών του LNGείναι μεγαλύτερη από τα 58 ευρώ.

Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει την τελική μορφή του λεγόμενου μηχανισμού διόρθωσης των τιμών της αγοράς αργότερα σήμερα και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Νέες απειλές από τη Ρωσία για μείωση των ροών

Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από τις χώρες της ΕΕ αλλά έχουν προηγηθεί μήνες διαβουλεύσεων για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους.

Οι τιμές του αερίου έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του ήπιου καιρού, αλλά η Ρωσία απείλησε σήμερα με περαιτέρω μείωση των ροών προς την Ευρώπης, ενισχύοντας την προοπτική νέας αύξησης των τιμών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria