Υποκλοπές: Νέες αποκαλύψεις – φωτιά για σύνδεση Predator – ΕΥΠ - OlaDeka

Υποκλοπές: Νέες αποκαλύψεις – φωτιά για σύνδεση Predator – ΕΥΠ

Υποκλοπές: Για πέντε πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούνταν ταυτόχρονα (από Predator και ΕΥΠ), οδηγώντας σε σκέψεις για κοινό κέντρο παρακολουθήσεων, κάνει λόγο νέο δημοσίευμα του Documento

Υποκλοπές: Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για το «πώς το παρακράτος δρούσε πριν από το 2019», νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ.(διαγράφηκε με απόφαση Μητσοτάκη), Γιώργος Κύρτσος, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος, διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, παρακολουθούνταν ταυτόχρονα και από το Predator και από την ΕΥΠ. Την πεντάδα συμπληρώνει ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Στις σελίδες του Documento φιλοξενείται επίσης ρεπορτάζ για «εμπλοκή του παρακρατικού μηχανισμού προ Predator στην εξουδετέρωση Μεϊμαράκη για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης στην προεδρία της Ν.Δ.» αλλά και θέμα με την περίφημη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, τον Αύγουστο του 2018.

Για τις ολιγοήμερες διακοπές τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό η «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο» γράφει πως σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Κουμουνδούρου, πριν από την αναχώρηση, στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν τόσο το στίγμα του όσο και τις επίμαχες φωτογραφίες.

Χατζηδάκης: «Γνωστή η συμπόρευσή μου με τον πρωθυπουργό – Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω»

Για τα σενάρια παρακολούθησής του, από την ίδια την ΕΥΠ, ερωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Αισθάνθηκα τεράστια έκπληξη. Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω, πρώτον γιατί το δημοσίευμα αναφέρεται στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα κι εγώ παραδοσιακά είχα και έχω μία συμπόρευση με τον πρωθυπουργό . Δεν είναι μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Real.

Μιλώντας στο OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ισχυρίστηκε ότι, πίσω από τα δημοσιεύματα, υπάρχει κάποιος που θέλει να βλάψει τον πρωθυπουργό. «Δε γνωρίζω εάν με παρακολουθούν ή εάν με παρακολουθούσαν. Που στοχεύει αυτό; Στοχεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επομένως κάποιος που θέλει να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει μια πράξη. Εάν είναι αλήθεια», είπε.

«Βήμα της Κυριακής»

Στον καταιγισμό των αποκαλύψεων έρχεται να προστεθεί και το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου «Βήματος» που αναφέρεται στη σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ, τα ονόματα των αστυνομικών που γνώριζαν για το λογισμικό, το πως ήλθε αυτό στην Ελλάδα και πως πληρώθηκε αλλά και τον ρόλο των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου και Κοντολέοντος.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020 – 2022 το Predator. Μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria