Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπροστάτη του Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό - OlaDeka

Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπροστάτη του Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό

Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού του Άργους Ορεστικού, τιμήθηκε λαμπρά η ιερά μνήμη του Αγίου, ο οποίος και θεωρείται προστάτης του Άργους Ορεστικού, μαζί με την πολιούχο Αγία Παρασκευή.

Πλήθος πιστών προσέτρεξαν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα και την ιερά εικόνα του.

*

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανασίου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Καστορίας κ.Καλλινίκου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας Αρχιμ.Γεώργιος Θανάσου, ο Αρχιμ.Γεώργιος Ράννιος κληρικός της Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης, ο οποίος και διετέλεσε εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Καστορίας Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης και πλειάδα κληρικών της Ι.Μητροπόλεως.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ.Καλλίνικος, προσεφώνησε τους δύο Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και ήρθαν στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στο  Άργος Ορεστικό για να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.

Στην συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ.Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πνευματικός ηγέτης, και τα οποία είχε ο τιμώμενος Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως.

*

Την κυριώνυμη ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανασίου και Καστορίας κ.Καλλινίκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ.Μητροπολίτης Θηβών κ.Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατ᾽ αρχήν στον σύνδεσμό του με την Καστοριά και στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχθεί με χαρά την πρόκληση του οικείου Ποιμενάρχη να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον άγιο Νεκτάριο. Στην συνέχεια μίλησε για την ζωή του αγίου Νεκταρίου, που χαρακτηριζόταν από την έμπρακτη αγάπη και πίστη.

Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας, αφού ευλογήθηκαν τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού, εν πομπή, προπορευομένης της φιλαρμονικής μουσικής του Δήμου Άργους Ορεστικού, των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας του κλιμακίου Άργους Ορεστικού και ανδρών της Ευξείνου λέσχης που κρατούσαν τις Ιερές Εικόνες της Θεοτόκου και του τιμωμένου Αγίου, και βεβαίως συμμετεχόντων του Κλήρου και του λαού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria