«Σωσίβιο» 5 δισ.: Η Σαουδική Αραβία συζητάει κατάθεση μαμούθ στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας - OlaDeka

«Σωσίβιο» 5 δισ.: Η Σαουδική Αραβία συζητάει κατάθεση μαμούθ στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Στην «τελική φάση» η διαπραγμάτευση δηλώνει στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης για μία κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας (Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022).

«Είμαστε σε τελική συζήτηση για να κάνουμε μια κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, είπε ο εκπρόσωπος σε μια απάντηση μέσω email σε ερώτημα του Reuters.

H κίνηση από μέρους της Σαουδικής Αραβίας, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, θα αποτελεί πρακτικά «σωσίβιο» – όχι μόνο προς την Άγκυρα, αλλά και προσωπικά για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η οικονομία της γείτονος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με τον πληθωρισμό να τρέχει σε ρυθμό 85,51% σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

A view of the Central Bank of the Republic of Turkey (CBRT) building in Ankara, Turkiye on July 28, 2022. Ali Balikci / Anadolu Agency
A view of the Central Bank of the Republic of Turkey (CBRT) building in Ankara, Turkiye on July 28, 2022. Ali Balikci / Anadolu Agency

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria