Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γ.Ν. Καστοριάς - OlaDeka

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γ.Ν. Καστοριάς

Το Σωματείο καταγγέλλει και ζητά την απόσυρση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για την υγεία περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και την είσοδο ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως – όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές όπως και στο Νοσοκομείο της Καστοριάς που υπάρχει κίνδυνος τον Δεκέμβρη να μην υπάρχει αναισθησιολόγος κάποιες μέρες του μήνα θα οδηγήσει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο ή θεραπεία, πελατεία στα μεγαθήρια της ιδιωτικής υγείας και μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες που η ανεργία, η ανασφάλεια, η απλήρωτη εργασία μαστίζει τον Νομό μας.

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία αυτών που θησαύριζαν και την περίοδο της πανδημίας, των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία και αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και το αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη επιδείνωση της περίθαλψης του λαού που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα που δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το Σωματείο Γουνεργατών καλεί όλα τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία και τη ζωή των οικογενειών και των παιδιών μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, υγειονομικοί, όλος ο λαός μπορούμε να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματα μας. Όλοι στον αγώνα για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονες υποδομές υγείας. Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο και κέντρο Υγείας.

Συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12/2022 ώρα 8.30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria