Στήριξη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στους παραγωγούς και στα αιτήματά τους - OlaDeka

Στήριξη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στους παραγωγούς και στα αιτήματά τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς αφουγκραζόμενη την αγωνία των αγροτών του Νομού μας για το μέλλον της παραγωγής τους και την οικονομική εξουθένωση τους από τις απανωτές κρίσεις που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα,  στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια στήριξης και προστασίας της εργασίας και των προϊόντων τους.

Την ώρα που βρισκόμαστε προ των πυλών μιας επισιτιστικής κρίσης η άμεση στήριξη από την πολιτεία των γεωργών και κτηνοτρόφων αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιβίωσης όλων μας.

Τα προβλήματα της ακριβής ενέργειας, της έλλειψης λιπασμάτων, της αύξησης των ζημιών από την κλιματική αλλαγή δεν είναι προσωρινά.

Το κόστος παραγωγής εξαφανίζει το εισόδημα των αγροτών και τους εμποδίζει να παράγουν. Σήμερα,  η ενεργειακή κρίση, με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξάνει δραματικά το κόστος άροσης, το κόστος άντλησης του αρδευτικού νερού, το κόστος των λιπασμάτων, το κόστος των ζωοτροφών, καθώς και το κόστος θέρμανσης και λειτουργίας των θερμοκηπίων και κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, εξανεμίζοντας το εισόδημα των αγροτών. Ενδεικτικά, η αύξηση της τιμής ρεύματος τριπλασιάζει το κόστος άντλησης του νερού, ενώ η αύξηση της τιμής των λιπασμάτων τριπλασιάζει το κόστος λίπανσης και η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών τριπλασιάζει το κόστος διατροφής των κτηνοτροφικών μονάδων.

Για τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής μας το πρόβλημα είναι ακόμη  εντονότερο καθώς από τη μία χτυπήθηκαν από ακραίες καιρικές συνθήκες(χαλάζι) από την άλλη περιορίστηκαν οι εξαγωγές λόγω διεθνών συγκυριών και τώρα βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης.

Ως Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των παραγωγών της περιοχής μας:

·        Να παραμείνουν οι “Συνδεδεμένες Ενισχύσεις” σε όλα τα προϊόντα

·        Να αναπληρωθεί το χαμένο Εισόδημα με ευθύνη της κυβέρνησης

·     Αφορολόγητο Πετρέλαιο

·   Να μπει πλαφόν στο Αγροτικό Ρεύμα. Η τιμή του Αγροτικού Ρεύματος από 0,07 ευρώ/kwh το καλοκαίρι του ’21,σήμερα τριπλασιάστηκε φτάνοντας τα 0,21 ευρώ/kwh.

·        Να ανοίξει άμεσα η Αγορά προς άλλες χώρες με διακρατικές συμφωνίες, όπως έπραξε για παράδειγμα η Ιταλία και η Πολωνία.

·       Να στηριχθεί άμεσα και ουσιαστικά ο Πρωτογενής Τομέας.

·        Να καταργηθεί  το Χρηματιστηρίο Ρύπων.

·   Να μπει πλαφόν στις Τιμές που να καλύπτει το κόστος παραγωγής το οποίο ορίζεται σε πραγματικές τιμές στα 0,35Ε

·        Να γίνει άμεση πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για τα ζημιογόνα αίτια του Νομού μας για το έτος 2022

·        Όχι στο Deminimis το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των Μηλοπαραγωγών-Αγροτών

·        Να καταπολεμηθούν οι παράνομες  Ελληνοποιήσεις Προϊόντων αμφιβόλου προέλευσης και να διαφυλαχτεί η ταυτότητα και η ποιότητα όλων των Παραγόμενων Προϊόντων του Νομού μας.

·        Να αποδοθούν τα  ΨΕΑ 2019 που αφορούν σε σιτηρά και όσπρια.

Η θωράκιση του αγροδιατροφικού τομέα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Θεωρούμε διαρθρωτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας και τη χώρα τον πρωτογενή τομέα με την ποικιλομορφία και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει . Στηρίζουμε και δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά ο αγροτο-κτηνοτροφικός τομέας

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria