Πότε θα κυκλοφορήσει το ελληνικό σοκολατάκι που βελτιώνει ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη - OlaDeka

Πότε θα κυκλοφορήσει το ελληνικό σοκολατάκι που βελτιώνει ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη

Τι είπε στο cibum ο Στέργιος Τζιμίκας“ιθύνων νους” της θαυματουργής σοκολάτας, που βοηθά τους διαβητικούς, βελτιώνει την υπέρταση και μειώνει τη χοληστερίνη και το οξειδωτικό στρες.

Έρχεται μια νέα καινοτομία στη σοκολάτα, η οποία φέρει ελληνική ταυτότητα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, μια συνεργασία της εταιρείας DIOSCURIDES, της έδρας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Ζαχαροπλαστείου «Ρωξάνη» και της Νεφρολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας απέδωσε ένα σοκολατάκι που βοηθά τους διαβητικούς καθώς και άτομα που έχουν πρόβλημα υπέρτασης και χοληστερίνης.

Η είδηση μιας τέτοιας γλυκιάς λιχουδιάς δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς λίγο μετά την δημοσίευση της είδησης, πολλοί αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με το πού θα μπορούσαν να βρουν το σοκολατάκι και να το προμηθευτούν.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Έπειτα από επικοινωνία του Cibum με τον κ. Στέργιο Τζιμίκα, επικεφαλής της έρευνας για το προϊόν και ιατρός στην Πτολεμαΐδα, το σοκολατάκι θα κυκλοφορήσει σε 2-3 μήνες δηλαδή στις αρχές του 2023, από την εταιρεία DIOSCURIDESως μέρος της σειράς βιοδραστικών προϊόντων της.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Τζιμίκα, είχε προηγηθεί έρευνα 4 ετών την περίοδο 2012-2016 για το σοκολατάκι με το τμήμα της φαρμακογνωσίας στη Θεσσαλονίκη και της Βιοχημείας των Ιωαννίνων, προτού εμπλακούν και οι υπόλοιποι φορείς που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Το μίγμα για το προϊόν περιλαμβάνει μελισσόχορτο, λαδανιά και φλούδες από ρόδι.

Να σημειωθεί, επίσης, πως το σοκολατάκι βοηθά και τους νεφροπαθείς, των οποίων ο οργανισμός παρουσιάζει πολύ αυξημένο οξειδωτικό στρες, καθιστώντας τις επιπλοκές πιο επικίνδυνες γι’ αυτούς.

Οι ασθενείς συμμετείχαν εθελοντικά σε ένα πείραμα, όπου έτρωγαν καθημερινά από ένα σοκολατάκι για 3 μήνες. Τα αποτελέσματα, όπως μας είπε ο κ. Τζιμίκας, ήταν θεαματικά βάσει και των στατιστικών στοιχείων. Παρατηρήθηκε να ελαττώνεται η πίεση στους υπερτασικούς ασθενείς, να πέφτει το ζάχαρο και η κακή χοληστερίνη σε όσους αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στους ανθρώπους που παρουσίαζαν σκληρία στα αγγεία, αυτή όχι μόνο δεν συνέχισε να αυξάνεται, αντιθέτως μειώθηκε. Ουσιαστικά συνέβαλε σημαντικά στην υποχώρησή της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria