Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος των G20 - OlaDeka

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος των G20

Ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες της αεράμυνας στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να εξαπολύει σειρά πυραυλικών επιθέσεων στη χώρα. 

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, ενώ καπνός υψώνεται πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τρία κτήρια κατοικιών στη συνοικία Πετσέρσκ είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν.

Ο Βιτάλι Κιμ, δήμαρχος του Μικολάιβ, υποστήριξε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε τρία κύματα.

Στο Τσερνίχιβ, ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Τσάους προειδοποίησε τον κόσμο να μεταφερθεί στα καταφύγια, λέγοντας ότι «η πυραυλική επίθεση συνεχίζεται».

Οι αξιωματούχοι στο Χάρκοβο αναφέρουν πλήγματα σε υποδομές ζωτικής σημασίας, χωρίς να υπάρχει για την ώρα απολογισμός τυχόν θυμάτων. «Οι επίγειες ηλεκτρικές μεταφορές και το μετρό έχουν ανασταλεί. Οι ηλεκτρολόγοι και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κάνουν τα πάντα για να ομαλοποιήσουν τη ζωή στο Χάρκοβο το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ίγορ Τέρεχοβ,

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα απέσυρε τα στρατεύματά της από τη Χερσώνα λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Μόσχα συσσωρεύει πυραύλους για να ανανεώσει την επίθεσή της στην ήδη πληγωμένη ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων, μεταξύ άλλων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που στόχευσαν το Κίεβο και άλλες πόλεις τον Οκτώβριο, πλήττοντας πολιτικούς στόχους και υποδομές ζωτικής σημασίας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σύνοδο της G20 στην Ινδονησία, όπου καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν κοινή δήλωση καταδίκης των ενεργειών της Ρωσίας, ωστόσο η Μόσχα υποστηρίζει πως είναι «άδικη» η «πολιτικοποίηση» της Συνόδου G20.

«Ναι υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία – ένας υβριδικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Δύση και προετοιμαζόταν για αυτόν επί χρόνια» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν πως η επέκταση του ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria