Πρώτες βοήθειες στο Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς - OlaDeka

Πρώτες βοήθειες στο Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Ολοκλήρωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης Πρώτων Βοηθειών

Ολοκληρώθηκε αυτή την βδομάδα η ενδοσχολική επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου απο τον Ερυθρό Σταυρό (Τοπικό παράρτημα Καστοριάς).
Η επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε είχε διάρκεια 15 ωρών και ολοκληρώθηκε εκτος σχολικού ωραρίου σε πέντε τρίωρα «μαθήματα» σε αίθουσα της σχολικής μας μονάδα.
Την επιμόρφωση μας ανέλαβε και έφερε σε πέρας η κ. Βούρδα Ελισάβετ εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , η οποία με την άρτια κατάρτιση της και αμεσότητα κατάφερε να μας μεταφέρει σημαντικές για εμάς γνώσεις . Τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές.

Περίπου 100 εκατομμύρια ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη (εργατικά, οικιακά) πολλά από τα οποία αφήνουν μόνιμη αναπηρία και κάποια αποβαίνουν μοιραία. Το 80% αυτών των τυχαίων περιστατικών, μάλιστα, συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Τα πρώτα λεπτά μετά από ένα ατύχημα και μέχρι να μεταφερθεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο, είναι καθοριστικά για την έκβαση του περιστατικού. Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος των Πρώτων Βοηθειών, απλών δηλαδή κινήσεων, με συγκεκριμένη όμως σειρά και τρόπο εκτέλεσης, οι οποίες στην κυριολεξία σώζουν ζωές. Η γνώση Πρώτων Βοηθειών είναι κάτι παραπάνω απο ζωτικής σημασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria