ΠΟΕΣ: Πάγωσαν οι στρατιωτικοί στη χιονισμένη Καστοριά - OlaDeka

ΠΟΕΣ: Πάγωσαν οι στρατιωτικοί στη χιονισμένη Καστοριά

ΠΟΕΣ: Πάγωσαν οι στρατιωτικοί στη χιονισμένη Καστοριά – Η θέρμανση στους χώρους εργασίας και στα ΣΟΑ ανάβει 3 ώρες την ημέρα

Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στην Καστοριά, αλλά η υπηρεσία νομίζει ότι επικρατούν συνθήκες καλοκαιρίας. Έτσι, παρά το γεγονός ότι τα δελτία της ΕΜΥ  ανέφεραν χιονοπτώσεις, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί για να φροντίσει να άρει τους περιορισμούς στη θέρμανση στα στρατιωτικά οικήματα.

Το γεγονός αναδεικνύει το πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΕΣ και καλεί την ηγεσία να ενεργήσει.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, πέραν του γεγονότος ότι η ανωτέρω κατάσταση συνεπάγεται μη συμμόρφωση με τις ισχύουσες οικείες Διαταγές, υφίσταται και η ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, όπου τα στελέχη και τις οικογένειές τους βρίσκονται εγκλωβισμένα ανάμεσα στην έλλειψη μέριμνας και τις καιρικές συνθήκες, τόσο στα στρατιωτικά οικήματα, όσο και στους χώρους εργασίας.

ΠΟΕΣ: Πάγωσαν οι στρατιωτικοί στη χιονισμένη Καστοριά

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων συναδέλφων, υπηρετούντων στην περιοχή, για τηνάκρως περιορισμένη λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ της περιοχής αλλά και στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων έως 8 ώρες για τα ΣΟΑ –ΣΟΜΥ, αλλά και γιατους πλείστους χώρους όπου εργάζεται και διαβιεί προσωπικό (ΛΑΦ, Επανδρωμένα Φυλάκια, Δρίες Συντηρήσεως κλπ).

Σε αυτό αναφέρεται ότι:« Σε περίπτωση που επικρατούν ασυνήθιστες για την περιοχή χαμηλές θερμοκρασίες να ζητείται η αύξηση των λειτουργίας των καυστήρων.»

Με το (β) όμοιο,το οποίο εκδόθηκε στις 21/10/2022 και ισχύει μέχρι σήμερα καθορίστηκε ότι λόγω καλών καιρικών συνθηκών κρίνεται επαρκής η λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων για τρεις (3) ώρες ημερησίως.

Από τα αναφερόμενα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • α) Από τις 21 Οκτ 2022 μέχρι σήμερα ισχύουν οι ίδιες θερμοκρασιακέςσυνθήκες;
  • β) Την ώρα που δαπανάται πακτωλός δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς, είναι δυνατόν να διαβιεί και να εργάζεται στο κρύο και την παγωνιά ο πολλαπλασιαστής ισχύος των ΕΔ, το προσωπικό του;
  • 3. Βαίνοντας πλέον στην «καρδιά» του χειμώνα , σε μια περιοχή, που κοινά παραδεκτό είναι από τις πλέον κρύες στην χώρα με θερμοκρασίες που το τελευταίο διάστημα κινούνται σε μονοψηφίους βαθμούς κελσίου, οι κεντρικές θερμάνσεις τωνΣτρατιωτικών οικιών, αλλά και των χώρων εργασίας, λειτουργούν έως 3 ώρες το 24ωρο, παρά τις προσπάθειες του 15ου ΣΠ και σε αντίθεση, με όσα έχουν καθοριστεί από την υπηρεσία γεγονός που οφείλεται σε άγνωστους λόγους για εμάς καθότι ο ανεφοδιασμός και διαχείριση των εφοδίων των ΕΔ εμπίπτουν στο απόρρητο.
  • Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι ώρες λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων δεν επαρκούν για την θέρμανση του προσωπικού αλλά και των οικογενειών τους για τους διαμένοντες στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ της περιοχής, κάτι που μπορεί να έχει επίπτωση και στην υγεία του προσωπικού, αλλά και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (τέκνα συναδέλφων).

Η ΠΟΕΣ στην οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται για την ανάδειξητου θέματος, την προώθηση του στους αρμόδιους φορείς και για τις κατά νόμοπεραιτέρω ενέργειές της.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Χρήστος Μαρινέλης Ανθστής (ΤΠΖ) 6944857472 Ο Γεν. Γραμματέας Ελευθέριος Καράτσογλου Λγός (ΑΔΒ) 697327901

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria