Ο.Λ.Μ.Ε.: Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές! - OlaDeka

Ο.Λ.Μ.Ε.: Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές!

Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την διετία αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που επικράτησε στα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεσμευόμενο ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4728 περί ηλεκτρονικών εκλογών.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τη βάση του κλάδου, καθώς ήδη 45 (από τις 86) ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, επιβεβαιώνοντας πως  είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού, ενάντια στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Πρόκειται για  απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού και το μοναδικό τρόπο να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα ΥΣ. 

Στην παρούσα συγκυρία, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές μπορούμε να καταφέρουμε μία ακόμα νίκη. Να πάρουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πίσω! Να πάρουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα πίσω! Να εκδιώξουμε με την ψήφο μας όλους τους «ημέτερους» της υπουργού από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια!

Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα δημοκρατίας!

Να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου μας για να εκλέξουμε αιρετούς που θα προασπίζονται πραγματικά τα δικαιώματά μας!

Η αποχή από τις εκλογές θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ. Όπως τους ευνοεί και κάθε προσπάθεια συκοφάντησης της ΟΛΜΕ και διασπαστικών κινήσεων από αυτούς που αρνούνται να ταχθούν με το συμφέρον και τις αποφάσεις του κλάδου, επειδή μειοψήφησαν σε αυτές.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους μας να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ. Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria