Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα Καινοτομίας στην Π.Ε. Καστοριάς - OlaDeka

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα Καινοτομίας στην Π.Ε. Καστοριάς

Υπό την σκέπη της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, διημερίδα Καινοτομίας στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Η διημερίδα αναπτύχθηκε σε δύο θεματικές ενότητες, την «Καινοτομία στον κλάδο της γούνας» και την «Καινοτομία στον Θρησκευτικό Τουρισμό». Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ενώ τον συντονισμό πραγματοποίησαν: ο καθηγητής ΠΔΜ και πρόεδρος Π.Σ.Ε.Κ Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Γιώργος Λάππας και ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Νικόλαος Τσούνης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

H διημερίδα, περιλάμβανε συνολικά την παρουσίαση δεκαοχτώ εισηγήσεων ως προς τη χρήση καινοτόμων ιδεών, με ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής, στον  μεν  τομέα της γούνας γιατί ως Περιφερειακή Αρχή θεωρούμε ότι μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή της καινοτομίας, μπορούμε να κάνουμε τον κλάδο πιο ανταγωνιστικό. Στο δε κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού, γιατί είναι μια εξειδικευμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί μέσω της ψηφιοποίησης να δώσει το πολλαπλασιαστικό στοιχείο, την υπεραξία εκείνη, στο πολιτιστικό απόθεμα της Βυζαντινής κληρονομιάς της περιοχής.

Επιχειρηματίες του χώρου της γούνας, του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες και τις εφαρμογές τους, και εξήγησαν πως η χρήση της τεχνολογίας και των νέων πρακτικών μεθόδων που εφάρμοσαν, βοήθησαν στην διαφοροποίηση και στην ανάπτυξή τους.

Στον χώρο της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες λειτούργησε έκθεση καινοτόμων προϊόντων, όπου συμμετείχαν δεκαπέντε επιχειρήσεις της περιοχής μας, δίνοντας την ευκαιρία της γνωστοποίησης, ανταλλαγής πρακτικών και νέων συνεργασιών.

Οι συμμετέχοντες της δράσης θα έχουν τη δυνατότητα  να συμμετέχουν  στην έκθεση Καινοτομίας  που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από τις  12έως τις 17 Δεκεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κοζάνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Τσιάγγου-Κυριακίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Αποστόλης Τζιώτζης, εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Καστοριάς και ακαδημαϊκοί.

ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
ημερίδα καινοτομίας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria