Κωπηλασία: Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά (βίντεο) - OlaDeka

Κωπηλασία: Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά (βίντεο)

Το Gazzetta βρέθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, κατέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυμνάζεται η Εθνική ομάδα και τις παρουσιάζει προς… προβληματισμό σε ένα 20λεπτο βίντεο.

Η κωπηλασία τα τελευταία τρία χρόνια φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Πρόκειται (μαζί με το πόλο) για το πιο πετυχημένο άθλημα σε αυτό το διάστημα, όσον αφορά το ποσοστό επιτυχίας του και τον αριθμό μεταλλίων που έχουν συλλέξει οι αθλητές.

Η δουλειά του Τζιάνι Ποστιλιόνε και των υπολοίπων ομοσπονδιακών προπονητών είναι άκρως εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Ακούγοντας όλα αυτά τα χρόνια για το περίφημο «κοινόβιο» στο οποίο οι αθλητές της Εθνικής ομάδας μένουν εσώκλειστοι στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για τουλάχιστον 10 μήνες, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, κίνησε την περιέργειά μας για να δούμε πως κυλά η ζωή για τους αθλητές αυτούς.

Τα όσα είπαν στην κάμερα του Gazzetta έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τόσο από την πλευρά της θέλησης και της δίψας που έχουν να πετύχουν στο άθλημα, όσο και για τα αρνητικά του εγκλεισμού σε έναν χώρο μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, έστω κι αν μιλάμε για ένα κέντρο που βρίσκεται εντός Αττικής.

Κωπηλασία: Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά (vid)

Κάνοντας αυτό το ρεπορτάζ όμως, αντικρίσαμε και προβλήματα τα οποία προκαλούν σοκ. Προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά και δυστυχώς λύσεις δεν έχουν δοθεί από πουθενά εδώ και αρκετά χρόνια.

Το Gazzetta κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν για ένα (παρατημένο και επικίνδυνο ως προς τους ξενώνες) ολυμπιακό κέντρο, όπως σοκάρουν και τα όσα μας αποκάλυψαν στη κάμερα οι κορυφαίοι αθλητές της κωπηλασίας, οι οποίοι μας άνοιξαν τις πόρτες στους χώρους του κοινοβίου, με την ελπίδα κάποια στιγμή να ακουστούν από τους αρμόδιους…

Δείτε το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το Gazzetta και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria