«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βόμβα» με τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου - Όσα κατέθεσε πρώην εργαζόμενος - OlaDeka

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βόμβα» με τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου – Όσα κατέθεσε πρώην εργαζόμενος

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίησης παιδιού στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μεγαλώνει ο κύκλος των παιδιών, που ενδέχεται να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς ακόμα μία περίπτωση παιδιού, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις κακοποίησης, προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στις δομές της «Κιβωτού», κατέθεσαν σήμερα Πέμπτη (24/11), ενώ ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που έχουν καταθέσει συνολικά για την υπόθεση φτάνει τους 12.

Την ίδια στιγμή πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος του πατέρα Αντωνίου, επικοινώνησαν με την Εισαγγελία, για να δηλώσουν ότι ο ίδιος παραμένει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, αν χρειαστεί να κληθεί.

Ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν τον πάτερ Αντώνιο

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιήθηκε το υπερασπιστικό σχήμα των δικηγόρων, που ανέλαβαν την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και άλλους εμπλεκόμενους από τη δομή, που ενδέχεται να κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων, αναλαμβάνουν οι δικηγόροι Θρασύβουλος Κονταξής, Αναστάσιος Τριανταφύλου και Γεώργιος Κότσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγορική ομάδα, που επρόκειτο να αναλάβει την εκπροσώπηση του πατέρα Αντωνίου ήταν άλλη και αποτελείτο από τους γνωστούς δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο, Γιάννη Παγουρόπουλο και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο (σ.σ. ο γνωστός δημοσιογράφος).

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί – Ψάχνουν τη ροή των χρημάτων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, «κιβώτια» φορολογικών στοιχείων της «Κιβωτού», συνέλεξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας από το λογιστήριο της ΜΚΟ, στον Κολωνό.

Έλεγχος βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του διοικητικού συμβουλίου, περιλαμβάνουν οι αστυνομικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι παράνομος πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προκύπτει πως ποσοστά ιδιοκτησίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) της «Κιβωτού του Κόσμου», είχαν 50% η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και το άλλο 50%, ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο. Μόνο εκείνες είχαν δικαίωμα αναλήψεων χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχου της Αρχής, προκύπτει ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε λάβει και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις διαδρομές των εισροών και κυρίως των εκροών χρημάτων της Κιβωτού του Κόσμου, αν αυτές αποδεικνύονται με παραστατικά και φορολογικά στοιχεία, όπως επίσης αν τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και από τα φορολογικά στοιχεία κτήσης τους.Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς της Κρυσταλλοπηγής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria