Η τριπλή συγκυρία που σπρώχνει το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 1,3 ευρώ το λίτρο - OlaDeka

Η τριπλή συγκυρία που σπρώχνει το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 1,3 ευρώ το λίτρο

Τριπλή βοήθεια για τους καταναλωτές που και φέτος επιλέγουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα. Πρώτον, η διεθνής τιμή του πετρελαίου διορθώνει και αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στις διυλιστηριακές τιμές. Στο σημερινό δελτίο, καταγράφηκε πολύ μεγάλη μείωση στην διυλιστηριακή τιμή η οποία έπεσε στα 896 ευρώ το κυβικό. Είναι η πρώτη φορά που η διυλιστηριακή τιμή υποχωρεί κάτω από τα 900 ευρώ. Δεύτερον, το ευρώ ανατιμάται έναντι του δολαρίου και αυτό αποτυπώνεται επίσης θετικά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, χονδρικής και λιανικής. 

Το τρίτο θετικό νέο ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης: Τα διυλιστήρια παρατείνουν για ακόμη 15 ημέρες την επιδότηση στην αντλία με τα 7,5 λεπτά ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τετάρτη –ημέρα κατά την οποία τα στελέχη της αγοράς περιμένουν νέα πτώση στην διυλιστηριακή τιμή- θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  για περαιτέρω διόρθωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης. Σε αρκετές περιοχές της χώρας, ένα λίτρο θα διατίθεται ακόμη και κάτω από τα 1,3 ευρώ αν συνυπολογιστούν και οι εκπτώσεις που εξακολουθούν να κάνουν οι εταιρείες εμπορίας. 

Το κίνητρο για αγορά πετρελαίου θέρμανσης μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο του Νοεμβρίου γίνεται ιδιαίτερα ισχυρό. Πρώτον διότι ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με την διεθνή τιμή του πετρελαίου. Και δεύτερον διότι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την νέα παράταση της επιδότησης. Επίσης, όποιος αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι και από τους πρώτους που θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης με την σχετική καταβολή να γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου. Μοναδική προϋπόθεση να υποβληθεί η σχετική αίτηση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria