Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη σε εκδηλώσεις της περιοχής (φωτο) - OlaDeka

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη σε εκδηλώσεις της περιοχής (φωτο)

04/11/2022: Παραβρέθηκε στην ομιλία του διακεκριμένου ακαδημαϊκού επιστήμονα, ομότιμου διευθυντή διαστημικών προγραμμάτων της Nasa, Σταμάτιου Κριμιζή με θέμα: «Ανακαλύψεις και γνώση στην εποχή του διαστήματος, όραμα, συνεργατική μάθηση, αξίες, ήθος».

Η Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τα συγχαρητήρια της προς το πρότυπο ΓΕΛ Καστοριάς για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει αυτή την αξιόλογη εκδήλωση, ενώ στάθηκε στο μήνυμα που επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Κριμιζής σχετικά με την σημαντικότητα της συνεργασίας στην επίτευξη πολλών επιτευγμάτων.

05/11/2022: Συμμετοχή στην ημερίδα της Ι.Μ. Καστοριάς, με θέμα: «Ο από Καστορίας Μητροπολίτης Αμασείας Γερμανός Καραβαγγέλης. Συμβολή στην ιστορία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού».

Η ημερίδα εντασσόταν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνδιοργανώθηκε με την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας Καλλιόπη Τσιάγγου- Κυριακίδου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Αντιπεριφερειάρχης, είχε την τύχη να επισκεφτεί και να θαυμάσει από κοντά τις δημιουργίες μικρών μαθητών σχολείων του Δήμου Άργους Ορεστικού, αλλά και το πλούσιο υλικό από οκτώ συλλόγους του Δήμου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της διπλής Έκθεσης «Ελευθερία είναι…» και «Μνήμες», που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Η έκθεση φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του κτιρίου που πρόσφατα εγκαινίασε ο Δήμος και συνεχίζει να αξιοποιεί, στην είσοδο της πόλης, στον χώρο της εμποροπανήγυρις, έως τις 13 Νοεμβρίου.

06/11/2022: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην κοινότητα Ζούζουλης, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου, που ήταν ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που έπεσε μαχόμενος στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο την 1η Νοεμβρίου 1940, στο ύψωμα «Τσιούκα», μαζί με τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Ελευθέριο Ντάσκα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Αντιπεριφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την μουσική αφιερωματική εκδήλωση από την Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καστοριάς « ο Άγιος Μηνάς», στην αίθουσα του Μπαϊρακτάρειου Ωδείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ι.Μ. Καστοριάς για τον Γερμανό Καραβαγγέλη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria