Εκδηλώσεις Εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς - OlaDeka

Εκδηλώσεις Εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Με επισημότητα, παρουσία των αρχών του τόπου, πραγματοποιήθηκαν, σήμερα 27 Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά, προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας, στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της ημέρας, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης σήμερα. Ημέρας μνήμης και τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες γυναίκες και παιδιά,  που αγωνίστηκαν  κατά των στρατευμάτων της κατοχής (1941-44). Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942, συμβολίζει διαχρονικά τη δύναμη της ομοψυχίας και της ενότητας του έθνους μας. Ελάχιστο χρέος όλων μας είναι  να διαφυλάξουμε ζωντανή τη μνήμη της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, καθώς αποτελούν ανεκτίμητες αξίες του Ελληνισμού, που δεν  πρέπει να λησμονηθούν».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria