Αυτά είναι τα φωτοβολταϊκά στέγης της «επόμενης γενιάς» (pic) - OlaDeka

Αυτά είναι τα φωτοβολταϊκά στέγης της «επόμενης γενιάς» (pic)

Οι ηλιακοί σωλήνες της Naked Energy για εγκατάσταση στην οροφή ή στην πρόσοψη κτιρίων παράγουν ηλεκτρισμό και θερμότητα με τριπλάσια απόδοση

Η ELM Solar παρουσίασε τα ηλιακά θερμικά και φωτοβολταϊκά προϊόντα της Naked Energy που ονομάζονται Virtu. Η ELM ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Τέξας για τη συναρμολόγηση της σειράς προϊόντων Naked Energy Virtu.

Οι ηλιακοί σωλήνες κενού αποτελούνται από δύο στρώματα γυαλιού με ένα κενό ενδιάμεσα, σαν ένα θερμός.

Η Naked Energy υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της Virtu είναι τρεις φορές πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά φωτοβολταϊκά πάνελ και η ELM αναφέρεται στην ανάπτυξη της «ηλιακής τεχνολογίας με την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο».

Η Naked Energy ισχυρίζεται ότι ο σωλήνας κενού των προϊόντων της Virtu ελαχιστοποιεί την απώλεια θερμότητας στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση ακόμη και σε κρύο καιρό. Οι πλάκες απορρόφησης στους σωλήνες έχουν κλίση σε βέλτιστη γωνία, γεγονός που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε επίπεδες ή κεκλιμένες στέγες, καθώς και σε κάθετες προσόψεις.

Τα προϊόντα Virtu είναι πλήρως αρθρωτά, επομένως η εγκατάσταση δεν είναι ακριβή. Διαθέτουν επίσης σχεδιασμό χαμηλού προφίλ για μείωση της διάτμησης του ανέμου.

Η Naked Energy αναφέρει ότι τα προϊόντα της Virtu είναι τα πλέον κατάλληλα για κτίρια με υψηλή ζήτηση θερμότητας, όπως πολυκατοικίες, εργοστάσια και ξενοδοχεία.

Το προϊόν VirtuHOT θερμαίνει νερό έως και 90°C, χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακή ενέργεια. Το προϊόν VirtuPVT συνδυάζει ηλιακές φωτοβολταϊκές και ηλιακές θερμικές τεχνολογίες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από έναν μόνο ηλιακό συλλέκτη. Επίσης οι σωλήνες VirtuPVT απαιτούν λιγότερο χώρο από ό,τι αν χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά θερμικά και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η κινεζική ELM Solar ιδρύθηκε το 2006 και έχει εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία που επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλιακών κυψελών, ηλιακών φωτοβολταϊκών πλαισίων και ολοκληρωμένων συστημάτων, με εξαγωγές σε 18 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Naked Energy, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, προβάλει ότι φέρνει επανάσταση στην ηλιακή ενέργεια με το Virtu, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε ένα κόσμο μηδενικών ρύπων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria