Ανδρέας Πάτσης: Άρση βουλευτικής ασυλίας για τα Πόθεν Έσχες - Το αίτημα του εισαγγελέα - OlaDeka

Ανδρέας Πάτσης: Άρση βουλευτικής ασυλίας για τα Πόθεν Έσχες – Το αίτημα του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας για θέματα πόθεν έσχες ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου, πρώην νεοδημοκράτη, βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζήτησε με έγγραφο του από τη Βουλή, ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα Πόθεν Έσχες Χαράλαμπος Τζώνης, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια σε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, τα οποία αφορούν σε ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αρμόδιος για θέματα πόθεν έσχες, αφού μελέτησε τον φάκελο που του διαβίβασε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Πάτση για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Έτσι μετά το αίτημα του εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, ο οποίος εξαγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με δάνειο 4,3 εκατ. ευρώ, ανεβάσε το πολιτικό θέρμομετρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κοινό μπαταχτσή» τον ανεξάρτητο βουλευτή, που διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. υπό το βάρος των αποκαλύψεων, αφού έγινε γνωστό ότι εντάχθηκε σε ρύθμιση των προσωπικών οφειλών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», όπως ανέφεραν πληροφορίες, είπε ότι Επιτροπή είχε ελέγξει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή για τις χρήσεις έως και το 2019 και του ζήτησε τρεις φορές εξηγήσεις για διάφορα θέματα.

Ο Ανδρέας Πάτσης, όταν έγινε γνωστό ότι ασκούσε αυτή τη δραστηριότητα και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, είχε δηλώσει: «Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», τόνισε ευθαρσώς.

Ο Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι κανείς δεν του είπε ότι η συμμετοχή του σε ξένες εταιρείες ήταν παράνομη, βάζοντας στο «κάδρο την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για την περίπτωσή του.

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», όπως δήλωσε για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria