Ένα ταλέντο του ΠΑΟΚ, που μπορεί να αποδειχθεί...λίρα εκατό, είναι από την Καστοριά - OlaDeka

Ένα ταλέντο του ΠΑΟΚ, που μπορεί να αποδειχθεί…λίρα εκατό, είναι από την Καστοριά

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ταλέντο στην ομάδα του, που μπορεί να αποδειχθεί… λίρα εκατό για την μεσαία του γραμμή!

Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ έχει αρκετά ταλέντα, που το καθένα με τη δική του προσωπικότητα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε λίγα χρόνια.

Ένα από αυτά είναι και ο νεαρός Ζήσης Τσίκος (γεννημένος στις 13/06/2004), που έχει δείξει στους ανθρώπους της ομάδας την αξία του, με τον δικέφαλο του βορρά να μπορεί να τον τελειοποιήσει και να τον χτίσει.

Ο 18χρονος αστέρας της ομάδας είναι μεταξύ της δεύτερης ομάδας και της U19, ωστόσο φέτος (μέχρι να αρχίσει η Super League 2) φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα της ομάδας του Στέλιου Μαλεζά, σκοράροντας ένα γκολ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Γνήσιος “Μακεδόνας” και από… μικρός στα “βάσανα’

Ο Ζήσης Τσίκος έχει καταγωγή από την Καστοριά, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στα 4 του, στον Κρόνο Καστοριάς. Εκεί έμαθε τα πρώτα “μυστικά” της μπάλας και άρχισε να γνωρίζει καλύτερα το άθλημα.

Κάπου στο 2013, ο νεαρός ποδοσφαιριστής άρχισε να μπαίνει στο “μάτι” του ΠΑΟΚ και χωρίς πολλά – πολλά τον έβαλε στην Ακαδημία του, όπου του φόρεσε τη φανέλα της U10. Δίπλα σε έμπειρους προπονητές και staff, ο Τσίκος έμαθε καλύτερα το πως να αγωνίζεται, σε μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες της Ελλάδας.

Η πρώτη του “γνωριμία” με τον… κόσμο ήταν τη σεζόν 2018/2019, όταν αγωνίστηκε στη Super League U15 και τη κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, έχοντας μια γεμάτη σεζόν. Τότε ο 18χρονος άσος είχε 17 συμμετοχές, σκοράροντας 6 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ, με την προσφορά του στην κούπα να ήταν μεγάλη.

Η αναγνώριση έφερε… προαγωγή

Η πρώτη σεζόν στα επίσημα πρωταθλήματα της Super League τον έφερε στην U17, μια σεζόν αργότερα και πήρε φανέλα βασικού από την αρχή. Μπορεί να έπαιζε σε πρωτάθλημα με… μεγαλύτερα παιδιά, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει τα “δικά” του και πρωταγωνιστήσει ξανά.

Μέχρι να φτάσουμε στο lockdown του Μαρτίου, ο νεαρός Ζήσης πρόλαβε να σκοράρει 5 γκολ σε 18 συμμετοχές με την ομάδα του, συνεχίζοντας τις ανοδικές “πτήσεις”.

Όταν η πολιτεία αποφάσισε να επιστρέψουν τα πρωταθλήματα, ο ίδιος γύρισε το καλοκαίρι για να πάει στον τελικό της Super League U17 και να την κατακτήσει, θέλοντας να μην αφήσει τη σεζόν να φύγει χωρίς τον τίτλο.

Το καλοκαίρι δούλεψε σκληρά και βελτίωσε πολλά, για να επιστρέψει ξανά με την U17 και να πετύχει περισσότερα. Βέβαια η κυβέρνηση έβαλε ξανά… λουκέτο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και έτσι πρόλαβε να αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια.

Βέβαια, αφού το πρωτάθλημα δεν ξεκινούσε άμεσα, ο Τσίκος φόρεσε τη φανέλα της U19, για το υπόλοιπο της σεζόν (2020/21) και πήρε την πρώτη… γεύση από τα “δύσκολα”! Μάλιστα στην U19 αγωνίστηκε σαν βασικός στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και στέφθηκε πρωταθλητής ξανά!

Την περσινή σεζόν ήρθε για να… μείνει και το κατάφερε, ωστόσο χωρίς να σηκώσει την κούπα. Κατάφερε, ωστόσο, να σημειώσει 22 συμμετοχές και 4 γκολ (είχε και 2 ασίστ), δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό για να βοηθήσει την ομάδα του.

Με το “Εθνόσημο”

Ο Ζήσης αγωνίζεται και με την Εθνική ομάδα, έχοντας ξεκινήσει από την Παίδων (U17), με την οποία είχε δυο συμμετοχές.

Η αξιολόγηση του ήταν πάντα υψηλή και έτσι έφτασε στην Νέων (U19), με την οποία έχει μετρήσει 1 γκολ, σε τρεις συμμετοχές, υπο τις οδηγίες του Τάσου Θέου.

Ο ίδιος θέλει να φορέσει τη φανέλα της Ανδρών και να πάρει κάποιο τρόπαιο, καθώς αποτελεί ύψιστη τιμή να φορά ένας ποδοσφαιριστής τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Σε τι ξεχωρίζει;

Ο Τσίκος χαρακτηρίζεται ως “σκυλί” της μεσαίας γραμμής, καθώς συνδυάζει τις αρετές του σύγχρονου χαφ, με αυτές του… παλιού! Είναι τρεχαντήρι και έχει μεγάλο πάθος, κάθε φορά που βρίσκεται στο γήπεδο.

Ξεχωρίζει για την ανασταλτική του συμπεριφορά και ειδικά στις αμυντικές του τοποθετήσεις, όταν χρειάζεται να είναι κόφτης και με τα τάκλιν του να “χαλάει” τις επιθέσεις των αντιπάλων. Ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του σωστά και να “κόβει” τους αντιπάλους, ωστόσο προσόν του είναι να “παγώνει τον ρυθμό” όταν χρειάζεται, για να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο.

Στο επιθετικό κομμάτι έχει καθαρό μυαλό και αντίληψη, που μπορεί να διαβάσει τη φάση και να μεταβιβάσει την μπάλα στα σημεία που χρειάζεται. Έχει ηγετικές ικανότητες και τις δείχνει στις κρίσιμες στιγμές, αφού διαβάζει το παιχνίδι και μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα του, προς τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει τα καλά του νεαρού ποδοσφαιριστή και τον βοηθά να τα εξελίξει, θέλοντας να τον φτάσει στο τοπ των δυνατοτήτων του!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria