Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη άτομο για τη βομβιστική επίθεση - Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα - OlaDeka

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη άτομο για τη βομβιστική επίθεση – Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Στην πλατεία Ταξίμ, δηλαδή στο σημείο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή από την οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 81 τραυματίστηκαν βρέθηκε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN Μαρία Ζαχαράκη το πρωί της Δευτέρας. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, το άτομο που φέρεται να άφησε τη βόμβα η οποία προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλσυνελήφθη από την Αστυνομία.

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι νεκροί από την επίθεση είναι δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, όλοι τους Τούρκοι. Ανάμεσά τους είναι ένας άνδρας 34 ετών με την κόρη του και μία 38χρονη με την 15χρονη κόρη της.  Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα είναι 40 ετών και η γυναίκα του 27 ετών.

Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη το άτομο που συνελήφθη πιθανότατα είναι η γυναίκα, η οποία σε βίντεο που κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη που σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή των τουρκικών Αρχών άφησε τη βαλίτσα με τον εκρηκτικό μηχανισμό δίπλα στο παγκάκι. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το OPEN, η Αστυνομία ακόμα βρίσκεται στο σημείο γύρω από το παγκάκι όπου έγινε η έκρηξη το οποίο φυσικά έχει γίνει κομμάτια, ενώ καταστροφές έχουν προκληθεί και στα διπλανά καταστήματα. Η Αστυνομία ξήλωσε όλα τα παγκάκια από την Ιστικλάλ.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα σενάρια που μετέδιδαν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων την Κυριακή ανέφεραν ότι η έκρηξη είχε προκληθεί από βομβιστή αυτοκτονίας, όμως πλέον οι Αρχές θεωρούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό μέσα σε τσάντα, ενώ δεν αποκλείεται το χτύπημα να σημειώθηκε με τηλεχειριστήριο, είτε από την μαντιλοφορούσα γυναίκα με το παντελόνι παραλλαγής είτε από κάποιο άλλο άτομο. Σύμφωνα με τις επίσημες τουρκικές Αρχές το άτομο που έριξε την βόμβα δεν σκοτώθηκε αλλά συνελήφθη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη, οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και να μελετούν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην πλατεία Ταξίμ για να εξακριβώσουν πώς ακριβώς έγινε η βομβιστική επίθεση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ψάξουν και πιθανούς συνεργάτες του βομβιστή.

Κατηγόρησε το PKK ο Σοϊλού

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους.

«Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη προσώπου που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. «Έχουμε μια εκτίμηση ότι η εντολή δράσης προήλθε από το Κομπάνι. Έχουμε εκτίμηση ότι ο δράστης πέρασε από το Αφρίν. Το άτομο που πραγματοποίησε το περιστατικό και έριξε τη βόμβα συνελήφθη από ομάδες της Αστυνομίας Κωνσταντινούπολης. Πριν από αυτό, περίπου 21 ακόμη άτομα κρατήθηκαν», είπε ο Σοϊλού

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα». Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria