Άφαντοι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στην Κιβωτό δηλώνουν .. άγνοια - OlaDeka

Άφαντοι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στην Κιβωτό δηλώνουν .. άγνοια

Άγνοια για το πού βρίσκονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δηλώνουν υπάλληλοι των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ώρα που οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, η ομερτά σπάει, άνθρωποι, υπάλληλοι και τρόφιμοι μιλούν για συμπεριφορές που προκαλούν σοκ, το ζευγάρι που μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε την ευθύνη της πολυ-προβεβλημένης Κιβωτού είναι άφαντο.

Οι πρώτες αποκαλύψεις και οι πρώτες νύξεις ότι κάτι τρέχει με την Κιβωτό του Κόσμου έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Το επόμενο πρωί ο πατέρας Αντώνιος εμφανίστηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, με τη στάση του και τη συμπεριφορά του να φανερώνουν ότι… κάτι τρέχει. Έμοιαζε ουδόλως σοκαρισμένος, αλλά απολύτως ταραγμένος και εξουθενωμένος.

Το ίδιο βράδυ εμφανίστηκε μαζί με την πρεσβυτέρα στην ΕΡΤ. Και ακολούθως, όχι προσωπικά, αλλά ως Κιβωτός, αφού το Πρώτο Θέμα έφερε στο φως την κατάθεση του 19χρονου, που υποστήριξε ενώπιον των Αρχών ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο, έβγαλαν μια ανακοίνωση μέσω της οποίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του 19χρονου περί ασέλγειας.

Τα επιχειρήματά τους κινούνταν στο τρίπτυχο «μεμονωμένες μαρτυρίες, εκδίκηση, συκοφαντική δυσφήμιση».

Δυστυχώς οι αποκαλύψεις μοιάζουν με τσουνάμι, αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο, τόσο του ζεύγους, όσο και για τις συνθήκες εντός των δομών της Κιβωτού του Κόσμου, που ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που είχε διαμορφωθεί στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Συμπεριφορές που θυμίζουν μόνο Μεσαίωνα και καταγγελλόμενες πράξεις ασέλγειας σε ανηλίκους από έναν ιερωμένο που είχε καταφέρει να χτίσει ένα προφίλ υπεράνω υποψίας.

Με κυβερνητική απόφαση τη Δευτέρα ξηλώθηκε όλο το ΔΣ της Κιβωτού και ο Αντώνιος με την πρεσβυτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχεδόν τον αφόρισε, ενώ από χθες ουσιαστικά η νέα διοίκηση της ΜΚΟ έχει αλλάξει και ξεκινά νομικός και οικονομικός έλεγχος για να διαπιστωθούν πιθανές άλλες παράνομες πράξεις.

Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα της Κιβωτού
Παρότι οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η έρευνα στην Εισαγγελία συνεχίζεται με τις καταθέσεις τροφίμων και υπαλλήλων, το ζεύγος Αντωνίου-πρεσβυτέρας είναι άφαντο.

Όπως αναφέρθηκε και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha, κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μια δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτίριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και οι ίδιοι να καταθέσουν, καθώς ο φάκελος της έρευνας έχει ανοίξει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria