Νέο επιστημονικό εύρημα: Τα αμύγδαλα βοηθούν στην απώλεια βάρους! - OlaDeka

Νέο επιστημονικό εύρημα: Τα αμύγδαλα βοηθούν στην απώλεια βάρους!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, μία χούφτα αμύγδαλα, βοηθά στην μείωση των θερμίδων που λαμβάνουμε καθημερινά.

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια χούφτα αμύγδαλα θα μπορούσε να κρατήσει μακριά τα επιπλέον κιλά, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

Εξετάζοντας πώς τα αμύγδαλα μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα σνακ από 30-50 γραμμάρια αμύγδαλα θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν κάθε μέρα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν αμύγδαλα – σε αντίθεση με ένα σνακ με υδατάνθρακες ισοδύναμου ενέργειας – μείωσαν την ενεργειακή τους πρόσληψη κατά 300 kilojoules (τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από πρόχειρο φαγητό) στο επόμενο γεύμα.

Ο Δρ Sharayah Carter από τη Συμμαχία της UniSA για την Έρευνα στην Άσκηση, τη Διατροφή και τη Δραστηριότητα (ARENA) λέει ότι η έρευνα παρέχει πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση του βάρους.

“Η έρευνά μας εξέτασε τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και πώς οι ξηροί καρποί – ειδικά τα αμύγδαλα – μπορεί να συμβάλλουν στον έλεγχο της όρεξης. Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αμύγδαλα παρουσίασαν αλλαγές στις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξή τους και ότι αυτές μπορεί να συνέβαλαν στη μείωση της πρόσληψης τροφής (κατά 300 kJ)”.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αμύγδαλα είχαν 47% χαμηλότερες αποκρίσεις στο πεπτίδιο C (που μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων) και υψηλότερα επίπεδα εξαρτώμενων από τη γλυκόζη ινσουλινοτροπικού πολυπεπτιδίου (18% υψηλότερα), γλυκαγόνης (39% υψηλότερα) και παγκρεατικών πολυπεπτιδικών αποκρίσεων (44%υψηλότερα). Η γλυκαγόνη στέλνει σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο, ενώ το παγκρεατικό πολυπεπτίδιο επιβραδύνει την πέψη, γεγονός που μπορεί να μειώσει την πρόσληψη τροφής, βοηθώντας -και τα δύο- στην απώλεια βάρους.

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στο αίσθημα κορεσμού και να εξηγήσουν γιατί στη συνέχεια καταναλώνονται λιγότερα kilojoules.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria