IFF - AGM στην Καστοριά: Τι ακούσαμε στα πηγαδάκια - OlaDeka

IFF – AGM στην Καστοριά: Τι ακούσαμε στα πηγαδάκια

Καταρχάς, δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται, αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένα τόσο μεγάλο γεγονός – έστω και υπό τις σημερινές παγκόσμιες δυσμενείς συνθήκες – , δεν έγινε γνωστό στην περιοχή μας όπως θα του άξιζε.

Το AGM (Annual general meeting) δηλαδή η ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας, από μόνο του είναι ένα τεράστιας σημασίας γεγονός. Όταν μάλιστα αποφασίζεται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά και την Σιάτιστα, αποκτά ανάλογο ειδικό βάρος για τους έλληνες επαγγελματίες του χώρου της γούνας που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Όλα εκείνα που σε άλλες εποχές για να τα παρακολουθήσει κανείς θα έπρεπε να κάνει πολυέξοδα ταξίδια και να οργανώσει ολόκληρες αποστολές, φέτος, η IFF αποφάσισε και το πραγματοποίησε στον τόπο μας. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε μικρός ή μεγάλος, επιχειρηματίας ή εργαζόμενος να το παρακολουθήσει ανέξοδα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Όλα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν ουσιαστική και σωστή προβολή του γεγονότος και ενημέρωση για τις εργασίες του.

Στην περιοχή μας βρέθηκαν, σοβαροί διεθνείς επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι δημοπρασιών, σοβαρά ονόματα από το χώρο της εκτροφής κ.α. Εκτός των άλλων, ένας στοιχειώδης σκοπός κάθε τέτοιας γενικής συνέλευσης είναι και οι ζυμώσεις, ανταλλαγές εμπειριών και γνώσεων ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, ακόμη και οι συναλλαγές-συμφωνίες. Πως όμως να γίνει εποικοδομητικά κάτι τέτοιο, όταν όλο το «έργο» παίχτηκε σχεδόν μυστικά; Αδιαφορία; Απογοήτευση που έφερε η κρίση; Απώλεια κάθε ικμάδας αισιοδοξίας λόγω της παγκόσμιας δυστοκίας; Μα ίσα-ίσα σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι που όλοι στρέφουν απεγνωσμένα, αυτιά και μάτια οπουδήποτε μπορεί να υπάρξει μια πηγή απ΄ όπου μπορεί να δοθούν απαντήσεις και να αποκομιστεί μια κάποια ενημέρωση για το που βρισκόμαστε, που πάμε και τι μπορεί να γίνει.

Κατά τ΄ άλλα, ακούσαμε διάφορα και κάποια από αυτά θα αποτυπώσουμε σε μικρούς τίτλους, μέχρι να κυκλοφορήσουν οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις.

  • Πολλές περιοχές – χώρες στον πλανήτη παίρνουν πίσω τις απαγορεύσεις για τη γούνα. Ανάμεσα τους και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου μετά το τέλος εποχής του Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να αλλάζει άποψη για τις απαγορεύσεις γούνας. Οι γουνοποιοί λένε μία λέξη για την Βρετανία: «Νικήσαμε!».
  • Η IFF δεν τα βάζει κάτω και θα συνεχίσει τη διεθνή καμπάνια της για την βιωσιμότητα της γούνας την οποία θα προβάλει ως πραγματικό οικολογικό υλικό. Η αξιοποίηση των social media είναι πρωταρχικής σημασίας.
  • Η IFF ετοιμάζει δράσεις στην αγορά του Καζακστάν και έπεται εξειδικευμένη ενημέρωση, ενώ οι τοπικοί φορείς (ΕΟΓ-Σύνδεσμος) σχεδιάζουν αποστολή επίσης στο Καζακστάν μέσα στον Νοέμβριο.
  • Η IFF θα πιέσει σε διεθνές επίπεδο έτσι ώστε να καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Γούνας κατά το πρότυπο άλλων ανάλογων συμβολικών αφιερώσεων σε άλλες θεματικές.
  • Αντεπίθεση της IFF στην Πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει διαδικασία ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την κατάργηση της γούνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τρόπος; Προσπάθεια συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου υπογραφών για τη μη απαγόρευση της γούνας στην ΕΕ.
  • Διαπιστώθηκε το λάθος της μη απάντησης σε επικοινωνιακές επιθέσεις των antifur κατά το παρελθόν. Έτσι χάθηκε χρόνος για τον κλάδο της γουνοποιίας κάτι που λειτούργησε υπέρ όσων αντιμάχονται τον κλάδο.

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε με περισσότερα όταν αυτά ανακοινωθούν ή «κυκλοφορήσουν».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria