Χαρίτσης: Πρώτη στην αισχροκέρδεια στο ρεύμα η Ελλάδα - Αποκαλυπτικά στοιχεία Eurostat - OlaDeka

Χαρίτσης: Πρώτη στην αισχροκέρδεια στο ρεύμα η Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία Eurostat

Χαρίτσης για το πιο ακριβό ρεύμα προ φόρων και επιδοτήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Η αισχροκέρδεια στο πεδίο του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι πια καταγεγραμμένη και δημοσιευμένη και από τη Eurostat, με τη χώρα μας να βρίσκεται για ακόμη μια φορά στη χειρότερη θέση.

Ειδικότερα, κατά τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας προ φόρων-επιδοτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο για οικιακούς όσο και για εμπορικούς καταναλωτές.

Η τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές ανέρχεται στο 0,3118 ευρώ. Όπως τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, η τιμή για τους εμπορικούς καταναλωτές φτάνει το 0,3696 ευρώ. «Η Eurostat καταγράφει την ακραία αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα χρέωσης ρεύματος στην Ευρώπη με στοιχεία της Eurostat το α’ εξάμηνο2022 για οικιακούς και μη καταναλωτές. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι εταιρίες ρεύματος χρεώνουν και εισπράττουν, είτε από τους καταναλωτές είτε από επιδοτήσεις, το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria