Το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά – Προσπαθούν να το αποκωδικοποιήσουν - OlaDeka

Το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά – Προσπαθούν να το αποκωδικοποιήσουν

Τι εννοούσε ο Έλον Μασκ με τη λέξη «διαλεκτική» που έγραψε στα ελληνικά στον λογαριασμό του στο Twitter;

«Κόκκινο» έχει βαρέσει τις τελευταίες ώρες το google translate από τα 110 εκατ. followers του Έλον Μασκ που προσπαθούν να καταλάβουν τι εννοούσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη γράφοντας στα ελληνικά «διαλεκτική» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Καθώς δεν αναφέρει τίποτα άλλο, οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα.

Οι περισσότεροι πάντως υποστήριξαν ότι ο λόγος που έγραψε αυτή τη λέξη έχει να κάνει με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλον Μασκ βρέθηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα για ένα ολιγοήμερο διάλλειμα από το πρόγραμμά του.

Μόλις τρεις ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Musk, πάντως, αυτό έχει συγκεντρώσει σχεδόν 5.700 απαντήσεις και σχεδόν 3.000 retweets.

Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων. Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria