Τουρκία - Ακάρ: Να κάνουμε δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο - OlaDeka

Τουρκία – Ακάρ: Να κάνουμε δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο

Για δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίο έκανε λόγο ο Χουλουσί Ακάρ, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι ανοικτή σε μια συνάντηση με την Ελλάδα

Την πρόθεση της τουρκικής πλευρά να συναντηθεί με την Αθήνα, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγες μέρες μετά την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατά την οποία συμφωνήθηκε να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με νέα του δήλωση επανέλαβε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο, «μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων», ωστόσο τόνισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι η Τουρκία δε θα δεχθεί κανένα «τετελεσμένο γεγονός».

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός».

«Ακολουθούμε μια υπεύθυνη πολιτική κοινής λογικής. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε».

«Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμοιρασμού κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν είναι απειλή για κανέναν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria