ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτής της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία, πλουτίζει από πλειστηριασμούς δανείων - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτής της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία, πλουτίζει από πλειστηριασμούς δανείων

Σε μία καταγγελία που αναμένεται να κάνει αίσθηση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος καταγγέλλεται πως «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε “κόκκινα” δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ», με τον Βουλευτή, Παύλο Πολάκη, να προβαίνει σε αποκαλύψεις μέσω του προφίλ του στο Facebook.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο πρώην Υπουργός Υγείας, το ποσό αυτό φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αναφέρει τα εξής:

«Αυτό ΔΕΝ είναι κόμμα. Η Λερναία Ύδρα είναι»

Με αυτόν τον τίτλο ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ και πρώην υφυπουργός υγείας ξεκινά την αποκάλυψη του, η οποία έχει ως εξής:

Δεν είναι μόνο ο Μαραβέγιας που έλαβε έγκριση για επιχορήγηση 4.200.000€ μέσω εταιρείας με κεφάλαιο 5.000€.
Έτερο μπουμπούκι και λεμονανθος της ΝΔ κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών!

Πρόκειται για τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος:

– Έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού «ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων», με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€

– Αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιως!!!!

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:

1)Η εταιρεία του κου. Πάτση ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται!!!!
Γιατί κύριε Πάτση;;;

2) Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς;

3) Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει ;

4) Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί.!!

ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ,ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;;;;;; ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟΠΕΜΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ;;;;

Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;

Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το «ηθικόν» ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους!
Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ.
Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας…

Της καταγγελίας του Παύλου Πολάκη επιβεβαίωσε και η Έλενα Ακρίτα με αντίστοιχη ανάρτηση της:

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός των «κορακιών» ο Μητσοτάκης

Είχε προηγηθεί μέσα στη μέρα δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ από τον Στέργιο Καλπάκη, με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος καταγγέλλεται πως «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε “κόκκινα” δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ».

«Ο κ. Πάτσης πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους», διαμηνύει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με on camera δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα, αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού».

Ο ίδιος ρωτά: «Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ»;

Η δήλωση Καλπάκη:

«Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες, και ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις σε τράπεζες προκειμένου τα funds να κερδοσκοπήσουν μέσα από μαζικούς πλειστηριασμούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάτσης βρίσκει ευκαιρία για να πλουτίζει πάνω στα βάρη των πολιτών.

Ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Δηλαδή πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους. Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού.

Τα ερωτήματα είναι απλά.

Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ;

Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;

Από πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται και σε πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria