Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη σε δύο ημερίδες - OlaDeka

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη σε δύο ημερίδες

Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη σε δύο ημερίδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συμμετείχε ως ομιλητής σε δύο διαδοχικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Συγκεκριμένα έλαβε μέρος:

  • Στην ημερίδα καινοτομίας με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, όπου ο κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την «Υφιστάμενη κατάσταση του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

Η παραπάνω ημερίδα ήταν, κατά γενική ομολογία, πολύ επιτυχημένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σ’ αυτήν συμμετείχαν φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, που παρουσίασαν καινοτόμες δράσεις στους τομείς των κατασκευών, της αγροδιατροφής και των start up επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας: ..\..\..\..\Imera_Kainotomias_Programma.pdf

  • Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή», που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος «LIFE – IP AdaptInGR».

Στην παραπάνω ημερίδα, ο κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης ανέπτυξε το θέμα: «Κλιματική αλλαγή και Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει και την περιοχή μας, όπως άλλωστε και όλον τον Πλανήτη. Ανέλυσε εκτενέστερα τον Άξονα Προτεραιότητας 2 του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπου προβλέπεται το ποσό των 250.000.000 € για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής ουδετερότητας. Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις κατηγορίες των παρεμβάσεων του παραπάνω Άξονα, ήτοι:

  1. Ενεργειακή αποδοτικότητα
  2. Καθαρή Ενέργεια και
  3. Έξυπνη ενέργεια (συστήματα, δίκτυα, αποθήκευση και ηλεκτροκίνηση)

Τέλος, τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης με τις κατευθύνσεις της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και πραγματοποίησης όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, η οποία εκτός από το περιβάλλον επηρεάζει άμεσα και το αναπτυξιακό μοντέλο της Περιοχής μας, της Χώρας μας, αλλά και όλης της Οικουμένης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας: ..\..\..\..\Ημερίδα ΠΔΜ – Τελικο Πρόγραμμα.pdf

Εισήγηση: ..\..\..\..\10-18-2022 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ\ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΜ.pptx

Ημερα καινοτομια-Προγραμμα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria