Πρέσπα: Ξεκινούν από τον ΕΛΓΑ οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι - OlaDeka

Πρέσπα: Ξεκινούν από τον ΕΛΓΑ οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι

Τις πληγείσες περιοχές που χτύπησε η έντονη χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι σε τοπικές κοινότητες του δήμου Πρεσπών επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την προϊσταμένη του παραρτήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης κ. Ελένη Κατόγλου, προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Ζημιές οι οποίες, όπως ανέφερε η κ. Κατόγλου, είναι στο 100%, σε πολλές περιπτώσεις, με τις καλλιέργειες φασολιών και κόκκινης πιπεριάς να έχουν υποστεί ολική καταστροφής. Σημείωσε δε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η διαδικασία αποζημίωσης των πληττόμενων από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο Δήμος, όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης, ήδη προσχώρησε στην αποστολή αιτήματος κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι και οι παραγωγοί μετρούν ακόμα τις πληγές τους ζητώντας από την πολιτεία να δράσει άμεσα προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις καθώς τα έξοδα τρέχουν ενώ τα έσοδα είναι μηδαμινά και ιδίως φέτος που για άλλη μία φορά οι καλλιέργειες τους επλήγησαν λίγο πριν τη συγκομιδή τους

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria